Snowblind

Type:album
Formaat:Vinyl LP
Uitvoerder(s):Roland Campenhout
Label(s):Starman Records
Label code:SMR009
Releasedatum:04.11.2013
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Blues & Roots
Taal:Instrumentaal, Engels

Track-info

A1.Stars above Kinsale
A2.Fine Lady
A3.Trainning plane
A4.Rainbow warrior
B1.Isabelle I wish you well
B2.Every fading day
B3.Lewis Carrol photographic young girl fairy tale
B4.Whirling

Perscommentaren

"[Roland Van Campenhout] is ook een boeiende gitarist, steevast geassocieerd met blues, maar eigenlijk evengoed thuis in folk en country." (...) "een plaat die grotendeels instrumentaal is en ons soms meer doet denken aan de Ganges dan aan de Mississippi. En aan de vroege Pink Floyd. Kortom, Snowblind biedt redelijk wat psychedelisch appeal." (***)
Peter Vantyghem, De Standaard, 06.11.2013, p.19

"Het geweten van de Belgische blues heeft genoeg platen gemaakt om een heel rek mee te vullen, maar zijn vijfde, oorspronkelijk in '81 uitgebracht, behoort tot de beste. De overwegend instrumentale nummers houden het midden tussen folk, psychedelische rock en blues."
Bart Steenhaut, De Morgen, 30.03.2015, p.34

"Starman Records blijft gul pareltjes uit de Belpopgeschiedenis heruitgeven met uiterste zorg voor vormgeving en extra achtergrondinformatie. Deze ‘Snowblind’ uit 1981 is weer zo eentje. Opgenomen in het tijdperk dat jammen, communeleven en muziek zonder grenzen de maatstaven waren. Roland levert hier zijn versie van de toen hippe psychedelische folkblues. Meer dan dertig jaar later klinkt geen enkele noot verouderd of passé. Met Roland op gitaren, dulcimer en mondharmonica en with a little help from his friends als daar waren Jean Blaute, Firmin Timmermans en Ivan De Souter. Nu wordt gelijkaardig materiaal van jonge groepjes op de markt gebracht onder labels als nu-folk, quiet is the new loud en andere marketingtermen. Dit is the real stuff. Alsof Leo Kottke, Steve Hackett en Nick Drake samen met Pink Floyd een supergroep vormden. De iets minder jonge lezers zullen waarschijnlijk ‘Whirlwind’ herkennen. Dat was het herkenningsdeuntje van het filmprogramma Première op de BRT. Uitgebracht op hoogwaardig 180 gr vinyl natuurlijk."
Georges Tonla Briquet, RifRaf #251, december 2013, p.23