Let your hands be my guide

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Chantal Acda
Label(s):Gizeh Records
Label code:GZH46
Releasedatum:11.11.2013
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Rock / Alternative
Taal:Engels

Track-info

1.Jason
2.We will, we must
3.My night
4.Own time
5.Arms up high
6.Lost
7.Backdrops
8.Wintercoat
9.We must hold on

Perscommentaren

"Chantal Acda schrijft heel cryptisch, maar in haar songteksten is een gevecht voelbaar tussen licht en duister." (...) "[Chantal Acda] kreeg de muzikanten samen die haar konden optillen. Nils Frahm, helemaal ingenomen door haar kwetsbaarheid. Peter Broderick, die als het ware onder haar huid kon kruipen. Gyda Valtysdottir, die steeds naast haar zat. Een internationale cast van zielsverwanten in Berlijn."
Peter Vantyghem, De Standaard, 07.11.2013, p.D10

"Met Sleepingdog, Isbells en True Bypass trakteerde Acda ons in het verleden al op muzikale pracht. Na allerlei projecten en zelfs een tour met Low in 2011, waagt de Nederlandse zangeres/multi-instrumentalist zich eindelijk aan een soloplaat. Heel wat schoon muzikantenvolk zoals Nils Frahm (Ólafur Arnalds), Peter Broderick (Efterklang), Gyda Valtysdottir (Múm) en Shahzad Ismaily (Sam Amidon) stond haar daar in bij. Hoewel er op muzikaal vlak niets valt aan te merken, dreigt het geheel nogal snel saai te zijn. Acda’s breekbare stem in combinatie met piano of cello weten je wel te raken (‘We Will We Must’), maar overtuigen helaas niet genoeg voor een hele plaat. ‘Let Your Hands Be My Guide’ deint zachtjes als een golf in laagtij. Toch: wie geduldig op het bootje blijft, mag zich uiteindelijk tot een mooi eind van de tocht laten varen dankzij ‘We Must Hold On’. Een knappe uitschieter!"
(ne), RifRaf #250, november 2013, p.24

"Van het fonkelende 'Jason' tot de schuifelende twinkeltoetsen in 'We Must Hold On' vangen Acda en pianist/producer Nils Frahm ons in een Edward Hopper-schilderij of een kortverhaal van Raymond Carver: een handvol kleuren, één, twee protagonisten, een minimum aan woorden, soms meer stilte dan muziek - en toch spreken 'Lost', 'Backdrops' en 'Wintercoat' boekdelen. Zweverig wordt het nergens: we horen uitademen, vingers over snaren glijden; in de strijkers van 'Own Time' schuilt onrust. 'Let Your Hands Be My Guide' klinkt aards én kwetsbaar én vastberaden."
(hs), Humo 3819, 12.11.2013, p. 158

"...hier is er dan eindelijk dat onweerstaanbare soloalbum onder eigen naam dat de tijd even stil zet. Als ze zingt, lijkt de rest van de wereld om je heen er even niet meer toe te doen. (...) Nergens is er sprake van overdaad, elke noot is afgewogen en stilte is een wezenlijk onderdeel van de spanningsboog. Het lukt Chantal die intact te houden. Ze toerde ooit met Low. Dat publiek verdient ze ook, want dit is een album om heel stil van te worden."
Willem Jongeneelen, OOR 12, december 2013, p. 83

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
'Met anderen de leegte delen is heel speciaal' (07.11.2013)