Frank Deruytter Quartet

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Frank Deruytter Quartet
Label(s):Prova Records
Label code:PR 1304-CD21
Releasedatum:04.06.2013
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Jazz
Taal:Instrumentaal

Track-info

1.Bollerroll
2.Wolfken
3.D.O.P.E.
4.Proud Harry
5.The gospel collector
6.She hates me
7.Shwung foo
8.Noenkele

Perscommentaren

"Deruytters hinkelende fraseringen en ronde toon zijn een traktatie, en de band klinkt lenig en matuur. Dit is een van de beste Belgische producties van de laatste tijd, punt." (****)
Bart Cornand, Focus Knack, 26.06.2013, p.41

"Saxofonist Frank Deruytter, thuis in pop- en funkkringen, toont zijn jazzgelaat. Zijn album bevat prikkelende, plezierige jazz die aanleunt bij de hard- en soulbop van weleer, maar fris en natuurlijk klinkt. Met zijn brede, wat hese toon kan hij een song leven inblazen. Hij heeft een uitstekende band, met de subtiele drummer Peter Erskine, de sprankelende pianist Eric Legnini en de solide bassist Bart De Nolf." (****)
Karel Van Keymeulen, De Standaard, 29.07.2013, p.c26

"Een ambitieuze bezetting die gelukkig niet bezwijkt onder de hooggespannen verwachtingen. Het titelloze album is integendeel een prachtvoorbeeld van een pretentieloze plaat waarvan de meeste tunes drijven op een aanstekelijke groove die de knoken in je lichaam herschikt tot een ritmisch pulserend geheel. Okselfrisse, opgewekte, montere, strakke en spannende muziek is dit. Een groot verhaal ligt er niet aan ten grondslag, maar dat mag de pret niet drukken. Het Frank Deruytter Quartet is op zijn eersteling op zijn best als je het organisch en vastberaden zijn gang laat gaan. Puik!"
Patrick Auwelaert, Kunsttijdschrift Vlaanderen 346, jg. 62, september 2013, p. 183