Tame hearts

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Anton Walgrave
Label(s):Sugarbeat
Label code:SGB005
Distributeur:Rough Trade Belgium
Releasedatum:29.03.2013
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):singersongwriter
Taal:Engels

Track-info

1.Tame hearts
2.Golden cage
3.Jacky came from a mountain high
4.Show them what you got
5.Celebration
6.Before I ease my mind
7.You just wanted this to happen
8.Getting closer
9.Miss Cole
10.Were you there?

Perscommentaren

"Nodig Jimmy Page (Led Zeppelin), George Harrison, Peter Gabriel en Luka Bloom uit voor een denkbeeldige jamsessie in de highlands en het zal ongeveer klinken zoals Tame Hearts, het zesde album van Anton Walgrave. Een consistent geheel van doordringende weemoed, aandachtstrekkend spelplezier, sonoor avontuur en een zuurstofrijke productie van Jeroen Swinnen. Ingenieus, doch biologisch geteeld." (...) "gooi die gps weg en verdwaal gerust in deze plaat"
Tim Coene, De Morgen, 08.04.2013, p.26

"Op zijn zesde album sleept Anton Walgrave de luisteraar mee in een dromerige sfeer" (...) "Walgrave zingt met een meeslepende tenorstem, met veel langgerekte klanken erin verwerkt. Die zang wordt mooi ingekapseld in allerlei akoestische kleuren, en gedijt het best wanneer er veel ruimte is en een verhaal gesuggereerd wordt, zoals in 'Getting closer'. Coauteur Jeroen Swinnen, tevens de producer, leidt een excellente band, met onder meer cellist Jean-François Assy, in warme elektroakoestische kleuren, die vaak een gedempt americanagevoel uitdrukken." (***)
Peter Vantyghem, De Standaard, 13.04.2013, p.c24

"Er zijn in heel Vlaanderen weinig mooiere stemmen te vinden dan die van deze aimabele zanger-songschrijver uit Leuven. (...) Dit keer kleurde hij het muzikale decor in met hulp van toetsenist, programmeur en producer Jeroen Swinnen (onder meer bekend uit de band van Daan) en speelden een keur aan grote Belgen (...) mee. Maar Walgrave steelt de show, zelfs als hij zich in Celebration even te buiten gaat in een U2-achtig uitgelaten refrein."
Willem Jongeneelen, OOR 07, juli/augustus 2013, p. 98

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
'Mensen laten zich te veel temmen' (08.04.2013)
Anton Walgrave (02.04.2013)