Protection Patrol Pinkerton

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Protection Patrol Pinkerton
Label(s):Waste My Records
Label code:WMR003
Releasedatum:15.04.2013
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Rock / Alternative
Taal:Engels

Track-info

1.Can't decide
2.Future=our home
3.This time
4.Love means war
5.Watching over you
6.Start/Outrun
7.Everything is not the same
8.The Beatles songs are wrong
9.Pack & go blues
10.A small request just to leave me be

Perscommentaren

"ongecompliceerde maar zelfverzekerde gitaarpopsongs" (...) "The Strokes in hawaïhemden, Fanfarlo zonder de neiging Arcade Fire achterna te huppelen. Strak samenspel en stralende melodieën die een mens vrolijk stemmen. Verschijnt bij het Antwerpse label Waste My Records (Bed Rugs, Amatorski), dat net als Zeal uit Leuven en Unday uit Gent stilaan als keurmerk gelden mag." (***)
Kurt Blondeel, Focus Knack, 10.04.2013, p.47

"Verrassend is het titelloze debuut van P.P.P. niet; oerdegelijk en plezierig wel. De bende van Denturck bricoleert met complexloze gitaarpopliedjes. Je pikt er de invloeden zo uit: wat grunge, een beetje sixtiespop en de garagerock van tien jaar geleden." (***)
Sasha Van der Speeten, De Standaard,27.04.2013, p.c6

"Eén nummer, meer hadden deze West-Vlaamse jongelui niet nodig om het label Waste My Records te overtuigen van hun kunnen. Na de single ‘Future = Our Home’, volgt nu hun titelloze debuutalbum. Even vrolijk als deze jongens door het leven wandelen, is ook hun plaat. Ondanks dat Protection Patrol Pinkerton lijkt te blaken van zelfvertrouwen – kijk maar naar de titel ‘The Beatles Songs Are Wrong’ - en de popnummers uitgelaten en monter klinken, schijnt er ook een zekere vorm van onzekerheid door over wat de toekomst zal brengen. “You won’t make all your dreams come true if you don't think twice”, zingen ze op ‘A Small Request Just To Leave Me Be’. Misschien niet vreemd voor een groep jonge twintigers. Maar ze leven op goede hoop en grote verwachtingen en dat enthousiasme hebben ze vertaald naar hun plaat. Meer dan de dramatische stem van de zanger Jelle Denturck, de uitbundige gitaarriedeltjes en de enthousiaste achtergrondzang en gefluit op de track ‘Pack & Go Blues’, hebben wij niet nodig om overtuigd te worden. Als het van Protection Patrol Pinkerton afhangt, kan de zomer niet snel genoeg beginnen."
Heleen De Bisschop, RifRaf #244, april 2013, p.15

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Weltschmerz met een knipoog (27.04.2013)
Marble Sounds vs. Protection Patrol Pinkerton (01.04.2013)