Mess with us

Type:EP
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Compact Disk Dummies
Label(s):eigen beheer, PIAS Belgium
Label code:878.A001.106
Releasedatum:01.03.2013
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):electronica
Taal:Engels

Track-info

1.What you want
2.Mess with us
3.The reeling
4.Pale eyes
5.F.E.E.R.S.
6.Wht y wnt

Perscommentaren

"Kinderen van hun tijd, de Coorevits-broers. Ze versmelten draden van hun elektronica met het huppeligste dat rock te bieden heeft, met meer blieps en bloeps dan onze stockoude gameboy (wij blijven kinderen van onze tijd). Het resultaat doet soms aan Goose denken, vooral in opener 'What You Want'" (...) "Jeugdige spontaniteit die uit de boxen spat, gekanaliseerd door Nid & Sancy aan de knoppen: titelnummer 'Mess with us' mag wat dat betreft onze favoriet heten. Een synth speurt de ruggengraat af, en schopt ons vervolgens een hernia met een refrein dat staat te tráppelen voor het festivalseizoen." (***)
(tr), Humo #3784, 12.03.2013, p.159

(...) "opvallend verfrissende en gelaagde elektro, avontuurlijk, met zin voor melodie en nooit ongevaarlijk. Er moet iets vet in het water van de Leie zitten want Compact Disk Dummies zijn naast de muzikale verwantschap ook streekgenoten van Goose en SX."
Tim Coene, De Morgen, 09.03.2013, p.43

"Wie Compact Disk Dummies al live bezig zag, snapt wel waarom velen hen een grote toekomst toedichten. Met hun eerste ep proberen Lennert en Janus Coorevits deze - overigens terechte - hype eer aan te doen. Op opener ‘What U Want’ smeult al meteen de fijnere synthelectro heen, met een vette knipoog naar de heren van Goose. De reprise van dit nummer ademt dan weer de donkere gloed van The Knife uit. Gloomy synths die opvallend flirten met de new wave van weleer. Nummers als ‘Mess With Us’ en ‘Feers’ plonsen dan weer lekker weg in een poel van electroclash en punk, waarbij de broertjes de zwembandjes danig mijden. Toch daalt er pas bij de doorleefde indiepopfeel van ‘Pale Eyes’ echt een warm gevoel over ons hart neer. Een song die het ware potentieel van de broertjes Coorevits verraadt, waar de andere tracks nog net iets te vaak die extra vonk laken. Diep in ons binnenste groeit zo het geloof dat Compact Disk Dummies ooit een wereldplaat afleveren. Een dag waar we nu al naar aftellen."
Koen Ceulemants, RifRaf #243, Maart 2013, p.22

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
'Wij klinken als de door een kind getekende 'Mona Lisa'' (09.03.2013)