Round the Bend

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Bent Van Looy
Label(s):EMI Music Belgium
Label code:5099995853628
Releasedatum:25.03.2013
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Pop / Rock
Taal:Engels

Track-info

1.Flowers and balloons
2.The hard part
3.I will show you
4.Round the bend
5.Friendly with the fleas
6.Words
7.Home
8.Shoulders
9.Shadow of a man
10.Young man
11.First boy from the right
12.Why I'm leaving

Perscommentaren

"Dat Van Looy de geheime voorzitter is van de Belgische Fleetwood Mac-fanclub, weten we eigenlijk al van bij Das Pop, en op 'The Hard Part', liedje twee, gaan de gitaren al meteen richting Lindsey Buckingham. Maar het tweespan dat hij vormt met Jason Falkner (zie Beck, Air, Brendan Benson) heeft allesbehalve een maniëristisch plaatje vol seventiesclichés afgeleverd. Gebouwd rond Van Looys ritmische pianospel laten de songs zich beluisteren als moderne grootstadswalsen, vol vagebonden en andere minder gefortuneerden." (...) "Klasse." (***1/2)
Katia Vlerick, Humo, 26.03.2013

(...) "een verbluffende soloplaat. In zijn eentje kruidt de gentlemanromanticus bedrieglijk dartele liedjes met nog meer snuifjes melancholie en prikkelende teksten. Met die aanpak knipoogt de trieste clown, zoals hij voor de hoes poseert, meer dan eens naar het oeuvre van zingende pianisten als Paul McCartney, Randy Newman en Joe Jackson." (****)
Stef Vanwoensel, Het Belang Van Limburg, 30.03.2013, p.25

"De hoes doet aan David Bowie denken, maar de songs en arrangementen hebben nog het meest gemeen met de jonge Billy Joel. Van Looy opteert hier voor de soberheid van de klassieke singer-songwriter. De nummers staan kniehoog in de seventies, maar halverwege de plaat begin je toch naar een iets rijkere instrumentatie te verlangen." (...) "Een mooi, niet altijd even gemakkelijke solodebuut dat twee songs korter had gekund" (***)
Bart Steenhaut, De Morgen, 22.03.2013, p.m11

"'Don't try to change me, what I am is what I am' is de meest beklijvende zin op ‘Round The Bend’, de soloplaat van Bent Van Looy. Misschien zijn net die woorden wel de reden waarom Van Looy de nood voelde om zijn eigen plaat te maken. Weg met de jolige en poppy liefdesliedjes van Das Pop. Op dit album brengt Van Looy kleine verhalen en creëert hij zijn eigen universum met pretentieloze nummers. De Das Pop-frontman wil niet meer vertellen dan de dagdagelijkse dingen die hem bezighouden en herinneringen uit het verleden. Van rubberen kippen die na een feest op het gras blijven slingeren, over een verduurd foto-album tot het bitterzoete berouw na een lange nacht op straat. En dat vertaalt zich ook naar de muziek, die intiemer is dan we van de zanger gewoon zijn. Alle overbodige ballast wordt weggegooid en wat overblijft is een liefelijke en melodieuze plaat."
Hilde De Bisschop, RifRaf #244, april 2013, p.24

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
'Dit project was van levensbelang' (23.03.2013)
'Ik ben meer dan een stripfiguur' (20.03.2013)
Bent Van Looy (19.03.2013)
'Dit wordt heel griezelig en confronterend' (16.03.2013)
Rondje Los Angeles (05.03.2013)