Drawing daggers

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Ian Clement
Label(s):Unday Records
Label code:UNDAY016CD
Distributeur:N.E.W.S.
Releasedatum:18.03.2013
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):singersongwriter
Taal:Engels

Track-info

1.The explorer
2.The hammer and the nail
3.Little knife
4.Interview
5.A boy and a man
6.The great escape
7.Kissing the claw
8.Drowning in butter
9.At sea
10.Hidin'
11.The last overhaul
12.Healing bell

Perscommentaren

"Waag het niet om het debuut van Ian Clement snel-snel een luisterbeurt te geven.Drawing daggers moet traag onder het vel kunnen kruipen." (...) "Op zijn uitstekende solodebuut Drawing daggers voert de Gentenaar een strijdlust op die doet vermoeden dat zijn demonen al een paar keer lelijk huis hebben gehouden." (...) "Drawing daggers wortelt in een bluesgevoel dat tot diep terug in de sixties vloeit. Led Zeppelin ten tijde van 'The battle of Evermore', het ontroerendste van Tom Waits, de soloplaten van Mark Lanegan, de doorwrochte grunge van Temple Of The Dog en Chris Cornell: het zit allemaal knus in het DNA van Clements hedendaagse bluespop." (****)
Sasha Van der Speeten, De Standaard, 30.03.2013, p.C20

"'Drawing Daggers' ligt binnenkort in de winkels en is uw opgetrokken wenkbrauw best waard" (...) "goede ideeën bij de vleet en een mooie, tegelijk intieme en weelderige productie" (...) "na zes luisterbeurten turven we acht goede songs, waarvan 'Drowning in Butter' (de gedroomde zelfmoord voor elke depressieve fatso), het tussen een Sonic Youth-coverband en een Neil Young-lookalike koorddansende 'A Boy And A Man' en het sinister naar Dave Gahans solowerk knipogende 'The Hammer And The Nail' het meest kans maken om over een jaar nog altijd op onze harde schijf te staan." (**1/2)
Frederick Vandromme, Humo 3783, 5.3.2013, p. 157

"Wallace Vanborn-frontman Ian Clement gooit het op zijn eerste soloplaat ‘Drawing Daggers’ over een totaal andere muzikale boeg. De snoeiharde riffs die hij met zijn band meestal door je oren jaagt, maken plaats voor een verrassend intieme sound die je niet meteen verwacht van een stoere waaghals. De bijdragen van onder andere Jon Birdsong (Beck) en Lara Chedraoui (Intergalactic Lovers) maken het zelfs nog een tikkeltje sfeervoller. Nieuwsgierig? Kijk of luister online eens naar het intieme ‘Little Knife’ en weet dat die single niet het enige pareltje op het album is. In het nieuwe geluid schuilt ook heel wat weemoed en tristesse, die de singer-songwriter nu en dan wegspoelt met een heerlijke streep bluesrock. ‘Drawing Daggers’ is met andere woorden een gevarieerde debuutplaat die je gerust een plaatsje mag geven tussen de albums van kleppers Dan Auerbach en Mark Lanegan. En dat is een groot compliment! We zijn nu al benieuwd naar Clements volgende muzikale ontdekkingsreis."
Jamilia Knockaert, RifRaf #243, Maart 2013, p.17

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Ten oorlog in het hoofd (30.03.2013)