Guilty pleasure

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):The Happy
Label(s):Sony Music Entertainment Belgium
Label code:88765447242
Releasedatum:29.03.2013
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Pop / Rock
Taal:Engels

Track-info

1.Another day
2.Wishful thinking
3.In the blink of an eye
4.218
5.Moonshine
6.Mister Black
7.No A&R
8.Miracles and wonders
9.Smile
10.Life
11.Young girl
12.Goodnight

Perscommentaren

(...) "frisse, eclectische popsongs die blij maken" (...) "Het is geestig, het tapt gulzig uit het grote stijlenboek van de popmuziek, en het drijft op het enthousiasme van vier jonge meiden en een iets oudere man" (...) "Voor popkenners is Guilty pleasure een kostelijk citatenboek. In elke song tintelen referenties door naar melodieuze stijlen. Euforische gospelharmonie in 'Another day' voert rechtstreeks naar de 'Aquarius'-jubel van de musicalHair . 'Smile' is een bedoelde oefening in Carpenters-arrangement. Blues, pop, 'country noir', punk, chanson, soul: ze buitelen vrolijk over elkaar."
Peter Vantyghem, De Standaard, 28.03.2013, p.DS2-2

"Het is Lasoen die de kar mag trekken in 'Another Day', een liefdesbrief met meer dan één kogel in de enveloppe, en die daarbij bewijst dat ze naast een ferm stel stokken ook nog altijd een geweldige stem heeft zitten. Maar: er is concurrentie in de gelederen, en in nummers als 'In the Blink of an Eye' en 'Miracles and Wonders' maakt vooral ene Charlotte Caluwaerts stemgewijs een debuut om 'mevrouw' tegen te zeggen. (...) Buiten blijft de zon uit. Maar zie het zo: het debuut van 'The Happy' is een plaat voor het soort weer dat nog moet komen. Dat belooft, dames." (***)
(tr), Humo 3787, 02.04.2013, p. 157

"Met Das Pop op non-actief zag Reinhard Vanbergen zijn kans schoon om een van ambitie bulkende en van geen tierelantijntjes gespeende schaamteloze popplaat in elkaar te knutselen. En dat hij daarbij geen steek heeft laten vallen, mag blijken uit het 13 songs tellende debuut van The Happy. Het Lilly Allen-achtige ‘218’ is inmiddels al niet meer van de radio weg te slaan en laat de zomer enkele maanden vroeger beginnen. Met ‘Mister Black’ lijkt Vanbergen de theme song voor een toekomstige James Bond-film geschreven te hebben. ‘Smile’ zou een Bondverleden uit de jaren ’60 gehad kunnen hebben. Aan Bondgirls trouwens geen gebrek in The Happy. Naast de altijd ravissante Isolde Lasoen (drums), bestaat The Happy uit meer oogverblindends als Charlotte Caluwaerts, Janne Vaneste en Naima Joris. Dat de dames geen Milli Vanilli’tje doen mag duidelijk zijn. Zij nemen de zang echt voor hun rekening en spelen alle instrumenten zelf. Misschien hebben ze zelfs voor het venijn gezorgd dat in de riffs van ’Moonshine’ en de mistery track ‘Guilty Pleasures’ is geslopen. Maar het zijn vooral weelderige popsongs waarmee The Happy excelleert. Vanbergen kan gerust stellen: mission accomplished."
(ow), RifRaf #245, mei 2013, p.20

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
'Het mocht eens lekker decadent' (03.04.2013)