God knows

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Vandal X
Label(s):Fons Records
Label code:FR002
Distributeur:Rough Trade Belgium
Releasedatum:25.01.2013
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):hardrock / metal / hardcore, Rock / Alternative
Taal:Engels

Track-info

1.God knows
2.How sick is that
3.Let everybody know
4.No shuffle
5.Vengeance
6.One shot in the head
7.Murphys law
8.Fuck up body
9.Loudmouth
10.Scapegoat blues
11.Help me
12.One step ahead

Perscommentaren

"Na 17 jaar zou je denken dat de sleet er wat opzit maar niets is minder waar voor Vandal X. De heren staan ondertussen al sinds 1994 garant voor earbleading muziekgeweld. Ook met
hun nieuwste is het weer zover want uit ondervinding weten we dat kijken naar ‘God Knows’ al in strijd is met de nieuwste geluidsnormen! Met songs zoals ‘Let Everybody Know’, ‘Vengeance’, ‘Scapegoat Blues’ en ‘Help Me’ schoppen de twee vandalen wild om zich heen. Alle heilige huisjes moeten er aan geloven, al is er soms ook plek voor wat meer subtiliteit - met dank aan Niels Hendrix (Fence) en Micha Volders? Na vijf luisterbeurten weet je hoe een straffe plaat Vandal X heeft afgeleverd. Dan pas besef je dat alles naar beneden is gevallen en enkel de plaat nog staat als een huis. ‘God Knows’ is een korte inleiding tot het einde van de wereld. (jdb) heeft er zowaar zin van gekregen om te vloeken: godverdomme goed!"
Johannes De Breuker, RifRaf #242, januari 2013, p.23

"De wereld van Bart Timmermans en Günther Liket is zwart-wit, en dat mag. Hun noise/hardcore is to the point, maar nooit voorspelbaar. (...) luister eerst naar 'Scapegoat Blues' en 'Vengeance', en koop de rest blind. Klagen kan altijd achteraf nog." (***)
Frederick Vandromme, Humo 3780, 12.02.2013, p. 158