Rapids

Type:EP
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Bed Rugs
Label(s):Waste My Records
Label code:WMR 004
Distributeur:V2 Records Benelux
Releasedatum:28.01.2013
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Rock / Alternative
Taal:Engels

Track-info

1.Daydream
2.Yawn
3.Wave
4.Rapids
5.Blinds
6.Tell

Perscommentaren

"A delightful album of melodic vocal psych-pop" (...) "a perfectly served album that weaves in the psych references without overdoing it" (****)
Record Collector Magazine UK, mei 2013

"de sterkte van deze vier Antwerpenaren blijft hun zwak voor rinkelende, harmonieuze sixtiespop met een tik van de psychedelische molen. Dat laatste manifesteert zich het nadrukkelijkst in het trippy tapegefriemel van het titelnummer, en in het naar acht minuten uitwaaierende 'Tell', dat wat misbruik maakt van uw gastvrijheid. Helemaal anders is dat met het byrdsiaanse Yawn en bovenal met Blinds: een powerpopsong van 24 karaat om elk bezoek ongeoorloofd luid op te trakteren, tot aan de wijkagent met zijn decibelmeter toe." (****)
Kurt Blondeel, Focus Knack, 06.02.2013, p.47

"Een ep'tje maar: zes songs, maar dat blijkt -zeker met een eerst bedaard, daarna schuimbekkend meanderend wereldnummer als 'Tell' op het eind- ruimschoots te volstaan voor een bevredigend lang aanhoudende roes. Bed Rugs stelt hun doorzonpop voor aan psychedelica genre Tame Impala en vroege Soft Machine, en je hoort die genres zo goedgeluimd zijn dat ze constant high fives uitwisselen." (***1/2)
Frederick Vandromme, Humo 3780, 12.02.2013, p. 158

"Op de korte lp Rapids kapselt zijn psychedelische gitaarpop behoedzaam echo's van The Byrds, Neil Young en The Beatles in op een manier die toch vrij hedendaags aandoet. Geen obsessieve retrofixaties hier, wel een collectie indieliedjes met fenomenale zangharmonieën waaruit elegant melancholie druppelt. 'Blinds' etaleert het poptalent van de band, 'Tell' bloeit open als een lsd-hallucinatie. Voorbeeldig." (***)
Sasha Van der Speeten, De Standaard, 16.02.2013, p.19

"Bed Rugs zitten alleminst stil. De groep bracht in 2012 het debuutalbum ‘8th Cloud’ uit, speelde 42 concerten in België en verzorgde het voorprogramma van Balthazar in Nederland. Geheel terecht. De Antwerpse band is een blijver die niet langer onderschat hoeft te worden. Bed Rugs bevestigen de goede reputatie immers met de release van de ijzersterke nieuwe ep ‘Rapids’: twee sfeerstukjes en vier verse songs die gemixt werden door Paul Butler (zie: Devendra Banhart, Michael Kiwanuka, The Bees). ‘Blinds’ is een single met de juiste drive, de groep heeft een patent op uitmunde meerstemmigheid en afsluiter ‘Tell’ (meedrijvende song meets Beatles in space meets de zoetheid van een lang Pink Floyd-nummer) is zowat het beste dat we al hoorden van de band. Veel airplay en een toernee met Tame Impala: het is Bed Rugs van harte gegund."
Bram Vermeersch, RifRaf #242, januari 2013, p.20

"Op de korte, maar ronduit meesterlijke (...) opvolger Rapids gooien de heren pas echt alle schroom van zich af. Ze bewijzen niet alleen dat er nog veel meer spacy Fab Four in hun aderen rondspoken, in de bijna negen minuten tellende afsluiter Tell begeven ze zich in een ruimteschip dat na een ruige trip met loeiende gitaren wel weer veilig terug op aarde landt. (...) Vier nummers meer had wel gemogen, nu moet het knopje repeat steeds uitkomst bieden."
Willem Jongeneelen, OOR 02, februari/maart 2013, p. 78