Few Bits

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Few Bits
Label(s):Zealrecords
Label code:zealcdee 040
Releasedatum:25.02.2013
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):singersongwriter, Pop / Rock
Taal:Engels

Track-info

1.Come on home
2.Could it be
3.Shell
4.Dream with me
5.The wolves
6.Pick you up
7.One night friend
8.Tricky you
9.People
10.Night night

Perscommentaren

"Mag van ons maandelijks een hoger bedrag op zijn loonbrief gedrukt krijgen: de talentscout van het Belgische label Zeal Records. Eerder waren er al onder meer Isbells, Mad About Mountains, Tomán en Marble Sounds, en nu ook Few Bits, van wie het porseleinen, titelloze debuut geenszins vloekt met de stijl van het huis. Met titels als 'Dream With Me', 'One Night Friend' en 'Night Night' doen ze ook geen poging om te verbergen wat hun voor ogen staat: droompop van de Mazzy Star- en Cowboy Junkies-school. Maar wie een prachtsong als 'The Wolves' kan schrijven, heeft na verloop van tijd geen referenties meer nodig." (***)
Frederick Vandromme, Humo 3783, 5.3.2013, p. 157

"In het overaanbod van interessante Belgische platen valt het debuut van Few Bits op: een Antwerpse band die rootspop van het dromerige soort speelt. Om bij weg te zwijmelen." (...) "bij de meest verfrissende Belgische platen van het voorjaar" (***)
Sasha Van der Speeten, De Standaard, 16.03.2013, p.DS2-6

"Een van de groten in Belgie, de platenfirma's die haar nu niet tekenen gaan er nog spijt van krijgen: goede stem, goede melodieën, eigen soort teksten en eindelijk nog eens goede songs.” Het zijn woorden van Admiral Freebee die niet in dovemansoren vielen. Kwaliteitslabel Zeal reserveerde catalogusnummer 040 voor het zelfgetitelde debuut van Few Bits. Dé troeven van ‘Few Bits’ ondanks de soms wat stroperige sound? De perfecte spacy productie (The Wolves’ heeft zelfs een shoegazesound) én vooral dat straffe stemtimbre van Karolien Van Ransbeeck. Een fijngevoelig wapen waarmee ze qua pakkende verhaalkracht niet onder hoeft te doen voor Hope Sandoval van Mazzy Star. Graag volop airplay voor deze verzorgde klasse."
Bram Vermeersch, RifRaf #243, maart 2013, p.23

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Etherische elegantie uit A (16.03.2013)
Sfeervolle trip voor nacht en dag (22.02.2013)