The jungle he told me

Type:album
Formaat:Vinyl LP
Uitvoerder(s):Joachim Badenhorst
Label(s):Smeraldina-Rima
Label code:19
Releasedatum:22.11.2012
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):free & experimental jazz
Taal:Instrumentaal

Track-info

A1.Klarinet
A2.Basklarinet
A3.Tenor
B1.Djilatendo
B2.Rafel romp
B3.Ek stamel ek sterwe
B4.X (for Joe McPhee)
B5.Singing the blues
B6.Tafel stomp

Perscommentaren

(...) "een sensitieve muzikale geest die steeds op zoek is naar het verborgene, het onbereisde. Vaak neemt Badenhorst collega's uit de internationale scene mee op schattenjacht. Luister maar eens naar de laatste cd van het Han Bennink Trio. Maar hier gaat hij de weg alleen. Titels als Klarinet , Basklarinet of kortweg X verraden zijn no-nonsenseaanpak. Het zijn improvisaties in slowmotion vol meer of minder minzame melodieën, bedaarde overpeinzingen en warmhartige ademstoten. De muzikant en zijn instrument in relatietherapie? Het krijgt alvast onze stem." (***)
Frederik Goossens, Focus Knack, 28.11.2012, p.47

"Hoewel hij de grootste extremen uit de weg gaat, heeft "The Jungle He Told Me" toch een enorm bereik, verschuivend van in zichzelf gekeerd gestotter en gesnerp tot baldadiger gejank en virtuoos spel met dubbelsporen. De relatief korte duur van het album en de stukken zorgt ervoor dat de luisteraar op de proef gesteld, maar niet afgemat wordt. Imponerende focus en intensiteit van internationale klasse."
(gp) Gonzo (circus), nr. 113, jan/feb 2013, p. 55

"Rietblazer Joachim Badenhorst schrikt voor geen enkele uitdaging terug. Het levert hem nationale en internationale erkenning op. In de New Yorkse scene is hij stilaan een gekende figuur aan het worden en Han Bennink nodigde hem uit voor zijn nieuwste trio. Bij ons kennen we hem vooral van groepen als o.a. Rawfishboys, Os Meus Shorts (indertijd hier nog besproken) en Mógil. ‘The Jungle, He Told Me’ is een soloplaat
waarop hij het minimalisme ten top drijft. Badenhorst creëert hier een Bermudadriehoek met klarinet, basklarinet en tenorsax. Een luisterspel voor alle situaties omdat de muzikale impact zo sterk is dat je alles om je heen vergeet. Niet door de decibels maar door de intrigerende beelden die willens nillens op je netvlies gebrand worden. Uitgegeven op vinyl en gehuld in een stijlvolle hoes met een houtskooltekening van Rinus Van de Velde. Kunstwerk van de maand."
Georges Tonla Briquet, RifRaf #243, maart 2013, p.22