The Bony King of Nowhere

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):The Bony King of Nowhere
Label(s):PIAS Belgium
Label code:941.B315.022
Releasedatum:22.10.2012
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):singersongwriter
Taal:Engels

Track-info

1.Across the river
2.Night of longing
3.Rain falls down on Mirwart
4.Travelling man
5.Lonesome girl
6.Valerie
7.Another day is done
8.Wild flowers
9.On my way home

Perscommentaren

"Vanparys' album is een dromerige, afgekloven folkplaat in de traditie van de grote songschrijvers, waar natuur en liefde elkaar als muze afwisselen en de spartaanse arrangementen de tekst dienen. Dylan op een coheniaanse melodie gespijkerd, of omgekeerd. Ook in het vizier zitten de countryfolk van Townes Van Zandt en Neil Young, aan wiens terug-naar-de-natuurplaat Harvest dit album soms doet denken. Maar dan puurder, Vanparys heeft alle vet weggesneden en laat zijn melancholische stem mooi doorklinken." (****)
Tom Zonderman, De Standaard, 20.10.2012, p.c18

"De derde plaat van The Bony King of Nowhere is dan ook een solotrip geworden. De songs zijn franjeloos maar schitteren."
Gunter Van Assche, De Morgen, 20.10.2012, p.M10

"The Bony King of Nowhere stond altijd al voor gloedvolle, ingetogen gitaarmuziek, maar die klinkt hier minimalistischer dan ooit. Volledig uitgebeend en hoogst fragiel" (...) "Was 2012 al een uitgesproken Dylan-jaar, dan voegt The Bony King of Nowhere daar een bijzonder mooie voetnoot aan toe." (***)
Frederick Vandromme, Humo, 23.10.2012

"Leonard Cohen ademt weer mee, Dylan, Nick Drake een beetje. Maar dat zal u niet beletten mee te huiveren met Across the River, het in uw kraag te voelen druppelen tijdens Rain Falls Down on Mirwart, of uzelf bij het bucolische Another Day Is Done door een zalige gloed omgeven te weten – ondanks de pijn van de Bony King." (***)
Kurt Blondeel, Focus Knack, 24.10.2012, p.45

"Het resultaat is van een overweldigende schoonheid. Vanparys gaat de grote singer-songwriters van weleer achterna, de mannen die genoeg hadden aan een goede melodie en even persoonlijke als poëtische teksten om het publiek paf te laten staan (...). Lichthees en in klare taal zingt de Belg over liefde, eenzaamheid en verlangen, zijn stem en emotievolle gitaarspel volledig in harmonie. (...) Haal die plaat in huis, dim de lichten en zet een koptelefoon op, want zo intens en puur als The Bony King Of Nowhere kom je ze niet vaak meer tegen."
Tom Springveld, OOR nr. 12, december/januari 2012, p. 74

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Veel reizen en op het land werken (30.11.2012)
'Dylan is een ziekte' (31.10.2012)
Onderweg thuiskomen (22.10.2012)
'Ik leef niet echt in deze eeuw' (20.10.2012)