People of Galicove

Type:EP
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Geppetto & The Whales
Label(s):EMI Music Belgium
Label code:5099940434728
Releasedatum:21.09.2012
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Pop / Rock
Taal:Engels

Info

Debuut-EP van deze beloftevolle finalisten van Humo's Rock Rally 2012, opgenomen onder toezicht van Pascal Deweze (Broken Glass Heroes, Sukilove, Metal Molly) en verkrijgbaar op cd en vinyl.

Track-info

1.Enter Galicove
2.Duquesne's horse
3.Hannah
4.Rufus
5.Tommy
6.Indian child / Switch on the light
7.Juno

Perscommentaren

"[deze] eerste ep laat de belofte horen van goede melodieën en grote ideeën. En een groot verlangen naar een andere wereld." (...) "een sfeervolle plaat vol gloedvolle, melodieuze muziek en meeslepende samenzang, naar het model van Fleet Foxes en Arcade Fire, twee bands die Geppetto duidelijk bezield hebben." (***)
Peter Vantyghem, De Standaard, p.9 (14.09.2012)

"Een knappe albumette" (...) "Geppetto & The Whales beroept zich op een fraaie, sfeervolle sound, die americana aan onvervalste popmelodieën bindt. De banjo gaf hen voorbarig het new-folketiket van Mumford & Sons, maar op hun eerste ep blijken Fleet Foxes, Crosby, Stills & Nash of Arcade Fire nauwer bij het groepsgeluid aan te leunen."
Bart Steenhaut, De Morgen, 21 september 2012, p.34

"De zeven songs op 'People Of Galicove' koppelen betoverende harmonieën aan een aanstekelijke meerstemmigheid, tegen een muzikale achtergrond die wordt vormgegeven door o.a. Crowded House, Fleet Foxes, Mumford & Sons en My Morning Jacket. En je voelt gewoon dat ze die mix van pop en americana steeds meer naar hun hand zullen zetten."
Dirk Fryns, Metro, 2 oktober 2013, p.13

"Van de nieuwe garde aanstormende Belgische groepen lijkt het Kempische kwintet Geppetto & The Whales het meest de wind in de zeilen te hebben. Een fel gesmaakte passage op Pukkelpop in een tot de nok gevulde Wablief?!-tent vormde de apotheose van een goed gevulde festivalagenda, en hun eerste twee singles Juno en Rufus passeerden in primetime op radio en televisie. Het uit de kakelverse ep People of Galicove geplukte Duquesne's Horse lijkt hetzelfde lot beschoren."
Jonas Boel, Focus Knack, 19 september 2012, p.10

"'Crosby, Stills, Nash and way too young' besloot een lang vergeten Humo-rapport de passage van Geppetto & The Whales op Humo’s Rock Rally. Menig muzikant zou z’n gitaar hierna aan de wilgen hangen, zo niet deze kempenzonen. Twee jaar later verschijnen zij opnieuw op het Rock Rally-toneel en zorgden zij voor de grootste verrassing, zowaar door géén prijs binnen te halen. Met de ep ‘People Of Galicove’ schieten zij nu wel de hoofdvogel af. Wat we op dit kleinood te horen krijgen klinkt internationaler dan wat we van jonge Belgische bands gewoon zijn, zowel in straf songschrijverschap als in productie. Een intro als ‘Enter Galico’ en een overgangsnummer als ‘Tommy’ maken van ‘People Of Galicove’ meteen een hele luisterervaring. Hoogtepunt is niet ‘Juno’, dat wat misplaatst staat op de ep, maar wel jongste single ‘Duquesne’s Horse’ en het rustige ‘Hannah’. Als dit nog maar een voorsmaakje van een full-album is, wil ik niet borg staan voor het aantal potten dat zij nog zullen breken!"
Johannes De Breuker, RifRaf #239, oktober 2012, p.22

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
De vergeten helden van Geppetto & The Whales (19.09.2012)
Songs schrijven in de examens (14.09.2012)