Halo

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):The Van Jets
Label(s):PIAS Belgium
Label code:BC 0551
Releasedatum:19.09.2012
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Rock / Alternative
Taal:Engels

Track-info

1.Halo
2.Here comes the light
3.Broken bones
4.Danger zone
5.If I was your man
6.Mystify
7.Short notes
8.Cherry
9.Bankers
10.Waited long enough
11.Go run go run
12.Zodiac

Perscommentaren

"De make-over op Halo heeft The Van Jets bevrijd. Er wordt niet meer puur naar de blues verwezen, maar gejongleerd met spitse eightiespop en hitsige funk, naar het zwerk reikende gospelkoortjes en scheve hiphopbeats. Halo is gesatureerde popart, speels en fantasierijk. Een dansplaat die je in de buik wil raken." (****)
Tom Zonderman, De Standaard, 20.09.2012, p.DS2-4

"'Rain rain go away, little Johnny wants to play' lees je op de binnenhoes van Halo. Net zo speels en ongedwongen klinkt de Oostendse groep op deze derde plaat."
Gunter Van Assche, De Morgen, 14 september 2012, p.M11

"Een plaat waar het spelplezier haast uit de groeven spat en de songs een stuk frisser klinken. Dat valt
het meeste op in ‘Danger Zone’, een single waar een refrein in werd gemonteerd dat je al na de eerste beluistering met geen geweld meer uit je geheugen kunt slaan. Een plaat met internationaal potentieel én een eigen smoel."
Bart Steenhaut, De Morgen, 10.10.2012, p.M11

"Rockgroepjes die zich met elektronica en danceproducties inlaten: al lang geen verrassing meer, maar vaak wel nog aangenaam. Ook al omdat The Van Jets zich op Halo nu ook weer niet zó ver buiten hun comfort zone wagen. Popsongs met stevige (gitaar)hooks in een glam- en Bowiejasje waren – en blijven – hun marchandise. En toch is het zonneklaar dat Halo zindert door de ingeslagen nieuwe richting. Voorganger Cat Fit Fury! (2010) had zijn rauwe, zwartgallige momenten, maar hier baden songs als Broken Bones of Go Run Go Run in het flikkerende, kleur - rijke neon van goesting en groot zelfvertrouwen." (***)
Kurt Blondeel, Focus Knack, 19.09.2012, p.45

"De veilige kaart spelen, dat is niets voor The Van Jets. Op hun derde langspeler slaan de Oostendse Gentenaars dan ook resoluut een nieuwe weg in. Eentje die dik bezaaid ligt met synthklanken, dan nog! ‘Halo’ is met andere woorden geen straight-forward rocker. Maar niet getreurd! Zanger Johannes Verschaeve liet zich onder andere inspireren door de spirit van de eerste albums van Prince, de Berlijn-platen van Bowie en het ritmische van The Clash. Dat levert een flink dozijn nummers op met catchy, pop-arty melodieën. Wie vindt dat The Van Jets geen aanstekelijke muziek maken, moet maar eens luisteren naar ‘Danger Zone’ of ‘Cherry’ en supersonischsnel zijn mening herzien."
Jamilia Knockaert, RifRaf #238, augustus 2012, p.14

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
'Je moet er altijd durven voor gaan' (20.09.2012)
Kettingen, Jezus en een gehandicapte dwerg (12.09.2012)
Je moet het mooie in het drama zien (09.2012)