Shimmer & Glow

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Douglas Firs
Label(s):Gentle Recordings
Label code:0602537173013
Distributeur:Universal Music Belgium
Releasedatum:09.10.2012
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):singersongwriter, Rock / Alternative
Taal:Engels

Info

Cd-presentatie in Stuk, Leuven op 9 oktober 2012.

Track-info

1.Shimmer & glow
2.Apple
3.Baby Jack
4.I don't think you're good to have around
5.Misunderstood
6.Dirty dog
7.Never cared enough
8.Pretty legs and things to do
9.Isn't it weird?
10.The winter sun is gonna last
11.Thought it was you

Perscommentaren

"singer-songwriter Gertjan Van Hellemont [...] schrijft songs die het goed kunnen vinden met James Taylor, Ryan Adams en hier en daar een countryblues-allochtoon. En dus ook met u. In fragiliteit en melodie vindt Van Hellemont de grootste bondgenoten, maar toch heeft hij geen elf kamerplantjes naast elkaar geschikt: af en toe wil hij ook potig uit de hoek komen. Een stuk of twee songs hinken nog achterop, maar Shimmer & Glow belooft veel."
Kurt Blondeel, Focus Knack, 10.10.2012, p.45

"Hij heeft een iets braver voorkomen dan zijn muzikale kompanen van Balthazar en The Bony King of Nowhere, maar een stem als een acupunctuurnaald." (...) "Shimmer and glow is vanaf de eerste luisterbeurt een goede debuutplaat. Er is veel tijd en precisie in het album gekropen." (***)
Barbara Dzikanowice, De Standaard, 13.10.2012, p.c15

"Eerlijk is eerlijk en de geschiedenis heeft zijn rechten: Gertjan Van Hellemont is dan wel een trouwe sidekick van The Bony King Of Nowhere (en z›n covergroep Paper Wings) en Love Like Birds maar hij kwam voor het eerst aan de oppervlakte toen hij solo, als Douglas Firs, deelnam aan Humo’s Rock Rally 2008. Inmiddels heeft Van Hellemont een groep rond zich geschaard, wordt het debuutalbum ‘Shimmer & Glow’ (tevens de titel van de zeer geslaagde vooruitgeschoven single) vergeleken met Gram Parsons en Lowell George en presenteert Douglas Firs naast mooi ingetogen werk (‘Baby Jack’, ‘Thought It Was You’…) ook songs met meer ballen (‘I Don’t Think You’re Good To Have Around’, ‘Misunderstood’,…). Classic music met een bezielde seventies feel die (bvm) verleidt tot de uitspraak Douglas Firs is de Belgische Ryan Adams. Dat diens poulain Neal Casal de hoesfoto nam, is een extra kers op de taart. Schoon plaatje."
Bram Vermeersch, RifRaf #239, oktober 2012, p.22

"(...) Bovendien bezit Van Hellemont een prachtige stem, die zowel in de meest gevoelige, akoestische tracks als in de songs waarin hij de elektrische gitaar hanteert tot in de ziel geraakt. (...) De harmonieuze samenzang (...) in de majestueuze titelsong is prachtig verzorgd. Ook alleen maakt Van Hellemont (...) indruk. Zijn Pretty Legs And Things To Do zou een lijflied kunnen worden voor opnieuw onzekere mensen op het liefdespad. Prachtig debuut."
Willem Jongeneelen, OOR 01, januari 2013

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
'Dylan is een ziekte' (31.10.2012)
Een Vlaamse cowboy in Gent (13.10.2012)