A Gentleman's Agreement

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Dez Mona
Label(s):62 TV Records
Label code:BC0658CD / B01.0658.022
Distributeur:PIAS Belgium
Releasedatum:29.10.2012
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Pop / Rock
Taal:Engels

Track-info

1.Soon
2.Memory of the sun
3.Suspicion
4.The passing
5.Fools' day
6.We own the seasons
7.A little bit of a dream
8.The back door
9.Funny games
10.A gentleman's agreement

Perscommentaren

"Dez Mona klonk zelden zo toegankelijk als op deze vijfde langspeler. De scherpe randjes blijven ongevijld, maar de maanzieke gospel en demonische jazz van de beginjaren vangt steeds minder licht." (...) "Na het verbluffende Sága toont Dez Mona hiermee wéér een verrassende nieuwe gedaante." (****)
Gunter Van Assche, De Morgen, 26.10.2012 p.34

"Telkens veranderen en toch trouw blijven aan je eigen karakter: het is al tien jaar de missie van Dez Mona. Op A Gentleman's Agreement klinkt de Antwerpse groep poppier dan ooit." (...) "Dez Mona's radiovriendelijkste én meest rockende werkstuk tot nu toe" (***)
Dirk Steenhaut, Focus Knack, 24.10.2012, p.44

"Terwijl voor accordeon, contrabas en piano sleutelrollen weggelegd blijven, rockt de groep zowaar, voor het eerst met noisy gitaren, in indringende, melodieuze songs. In 'We Own The Seasons' gaat Frateur vocaal in duel met vrienden-stadsgenoten Stef Kamil Carlens en Tom Van Laere. Dez Mona blijft een eigenzinnig buitenbeentje, maar wel eentje dat steeds toegankelijker en meeslepender klinkt." (****)
Gunther Jacobs, Het Belang Van Limburg, 03.11.2012, p.76

"Nog maar net zijn we bekomen van de artistieke uppercut die Dez Mona uitdeelde met het gesamtkunstwerk ‘Saga’ en de bandleden staan alweer klaar om een nieuw muzikaal hoofdstuk aan hun carrière toe te voegen. Noch een vervolg op het opera-avontuur, noch een replay van de jazzy en cabaretachtige voorgangers van ‘Saga’. De tandem Gregory Frateur en Nicolas Rombouts laten voor het eerst 2 gitaristen (Tijs Delbeke en Sjoerd Bruil) in het Dez Mona-firmament toe en kondigen daarmee resoluut een meer populairder geluid aan. De opener ‘Soon’ reikt qua sound naar de hemel en zou zelfs op een Editors-plaat niet uit de toon vallen. Song ‘Suspicion’ solliciteert naar de titel van single van het jaar. In het eveneens groots opgezette ‘The Passing’ infiltreert een verstoord tango-ritme en zit er een stekelige gitaarsolo. ‘Fool’s Day’ zou dan weer op een jaren ’70 soundtrack gestaan kunnen hebben. En Stef Kamil Carlens (Zita Swoon) en Tom Van Laere (Admiral Freebee) verzorgen een gastrolletje in ‘We Own The Seasons’. Dat de link met het verleden niet volledig doorgeknipt is, bewijzen de songs ‘The Back Door’, ‘Funny Games’ en ‘A Gentleman’s Agreement’. Jazzy en ingetogen songs die een rustpunt op de toch wel uitstekende plaat vormen. Een nieuwe tour de force deze vijfde plaat van Dez Mona."
Oliver Willems, RifRaf #240, november 2012, p.24

"Dez Mona goes pop en rock ditmaal, want voor het eerst zijn er zowaar gitaren te horen. Die zorgen in de monumentale opener Soon voor een heerlijke clash met het opwindende ritme en die geweldige stem van Frateur. Zijn stemgeluid blijft ook in deze meer gebalde tracks - met naast weerhaken ook momenten van ontroering, hypnose en veel sierlijke melodieën - de rode draad van een trip vol nieuwe invalshoeken en uitvalswegen. (...) Het is producer Jo Francken gelukt alle eigenzinnigheid in strakke banen te leiden en een poppy schwung mee te geven. Dit herenakkoord zal Dez Mona eindelijk dat dik verdiende bredere publiek op gaan leveren."
Willem Jongeneelen, OOR nr. 11, november 2012, p. 79