Breathe

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Tutu Puoane
Label(s):Soulfactory Records
Label code:SFR-CD001
Releasedatum:05.2012
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):vocale jazz
Taal:Engels

Track-info

1.Us
2.Through the years
3.Her beauty
4.Moratuwa
5.Waiting for you
6.Cape Town
7.Dream
8.Dream on
9.Love ends
10.Breathe

Perscommentaren

"De Belgisch-Zuid-Afrikaanse Puoane zoekt haar eigen weg, tussen klassieke jazzzang, haar Zuid-Afrikaanse roots en singer-songwriters in" (...) "'Through the years', een ontroerende song van Abbey Lincoln en Mseleku, zit Puoane als gegoten. In 'Her beauty' vindt ze een pad tussen een bluesy hymne en wiegende Zuid-Afrikaanse klanken. Ze is op haar best als haar stem in trage tempo's helder en gaaf opbloeit, zoals in 'Waiting for you'. Puoane is omringd door een knap trio met een vaak intense Pierreux op piano." (****)
Karel Van Keymeulen, De Standaard, p.c20 (02.06.2012)

"De nieuwe songs van pianist en echtgenoot Ewout Pierreux, de uitstekende bassist Nicolas Thys en de in New York residerende drummer Lieven Venken zijn Puoane op het lijf geschreven. Warmbloedige jazz met een zeer Afrikaanse toets, die een diepe verbondenheid met Zuid-Afrika ademt."
(pdb), Het Nieuwsblad, p.20 (02.06.2012)

"(...) bij dit kwartet telt vooral dat het geheel meer is dan de som van de delen. Een altijd schitterende Nic Thys brengt vier prachtige songs in en ook rots-in-de-branding Lieven Venken tekent voor de compositie. Tutu zorgde voor de passende teksten. De harmonische interactie en good spirit in deze opnames laten niet onberoerd. Met Breathe bewijst Tutu Puoane haar authentieke, diepgewortelde stem(pel), die hen raakt die ervoor open staan."
Bernard Lefèvre, Jazzmozaïek 2, juni 2012, p. 49