Future vintage

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Arno
Label(s):Naïve, PIAS Belgium
Label code:PIASB305CDX
Releasedatum:17.09.2012
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Rock / Alternative
Taal:Engels, Frans

Track-info

1.Show of live
2.Quand les bonbons parlent
3.I don't believe
4.Chanson d'amour
5.Die lie
6.If I was
7.Ca plane pour nous
8.Dis pas ça à ma femme
9.We want more
10.Elle dit la vérité
11.Ostend dub

Perscommentaren

"De peetvader van de Belgische rock deed behalve op zijn vaste rechterhand Serge Feys, toetsenist van zijn vroegere groep T.C. Matic, ditmaal ook een beroep op muzikant en producer John Parish, vooral bekend als artistieke duopartner van het Britse indiefenomeen PJ Harvey, die voor de gelegenheid alle gitaarpartijen inspeelde. Zo bewijst het verrassend en toch herkenbaar klinkende Future Vintage eens te meer hoe Arno als geen ander het volkse en het elitaire weet te verenigen in zijn als altijd meeslepende bouillabaisserock."
Geert Henderickx, OOR 9, oktober 2012, p. 71

"een nieuwe en uitstekende cd" (...) "Uit de lyrics van 'Future Vintage' blijkt nog maar 'ns dat [Arno] een uitstekende tekstschrijver [is]."
Wilfried Hendrickx, Humo #3758, 11.09.2012, p.37-38

"Deze nieuwe elpee, zijn vijftiende als soloartiest, krijgt internationaal veel lof toegezwaaid, en dat is terecht. Producer John Parish opteert voor een uitgebeend rechttoe, rechtaan geluid, en met 'Show of Live', 'Die Lie' en 'ça plane pour nous' heeft Le Plus Beau weer een handvol songs op waarvan je nu al voelt dat ze straks op tournee als mokerslagen uit de speakers zullen knallen. Al blijft Arno het sterkst in zijn ballads, en met het bloedstollende 'Chanson d'amour' en het weemoedige 'Dis pas ça à ma femme' heeft hij er meteen twee van zijn allerbeste geschreven." (****)
Bart Steenhaut, De Morgen, 10.10.2012, p.M11

"op zijn nieuwe plaat trillen zijn oudste invloeden lekker door, en in de concerten keert hij terug naar de vroege dagen van TC Matic." (...) "Voor Arno Hintjens zit een pensioen er nog lang niet in" (****)
Peter Vantyghem, De Standaard, 13.09.2012, p.D5

"Niet dat Arno (63) nog iets te bewijzen had maar de opvolger van ‘Brusseld’ verschijnt een jaar vroeger dan voorzien. Het spreekwoordelijke zwart gat waar hij in viel na 2 jaar op tour, werd dan maar gevuld met songschrijven. Meer dan ooit blijkt muziek de drive te zijn die Arno gaande houdt. Uiteraard is spitsbroeder, toetsenist en coschrijver van de songs Serge Feys present, maar ook producer John Parish (PJ Harvey) die gitaar en drum voor zijn rekening neemt. Op ‘Future Vintage’ wordt de wereld volgens Arno voorgesteld; zijnde heel kritisch voor alles en iedereen die fake zijn, (‘Ca Plaine Pour Nous’, ‘I Don’t Believe’ en ‘Quand Les Bonbons Parlent’), zijnde heel verliefd op de mamzellen (‘If I Was’ en ‘Dis Pas Ca A Ma Femme’). En uiteraard ook een beetje bizar - zo is ‘Ostend Dub’ een instrumentale blues-dubsong met een bijrolletje voor een klad meeuwen. Weerom heel overtuigend allemaal. Waardig ouder worden noemen we dat."
Olivier Willems, RifRaf #239, oktober 2012, p.22

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Het lieve leven en hoe het te lijden (6) - Arno (11.09.2012)