Samizdat

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Aroma di Amore
Label(s):Onderstroom Records
Label code:OS20
Releasedatum:16.04.2012
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Rock / Alternative, nederlandstalige pop
Taal:Nederlands

Track-info

1.Schoenen
2.Stront
3.Hunker
4.Nu we allemaal alleen zijn
5.Het land is moe
6.Kom terug
7.Winst verlies
8.Lucifer
9.Hoor hoe weent mijn ziel
10.Nu we allemaal bijeen zijn
11.Het is mijn ik

Perscommentaren

"Aroma di Amore pionierde in de jaren tachtig met een symbiose van elektronische ritmen en afwisselend sinistere en baldadige gitaren. Het siert hen dat ze voortbouwen op wat zijn deugdelijkheid bewezen heeft, en niet krampachtig naar een nieuwe sound zoeken." (...) "Nee, dit is allesbehalve een overbodige retrotrip van een stel vijftigers. Onze amore voor dit drietal is nog lang niet vervlogen."
Christophe Verbiest, Humo #3740, 08.05.2012, p.176

"Samizdat is de Russisch term voor (stiekem) in eigen beheer uitgegeven politieke teksten waarmee de dissidenten van leer trokken tegen het communistische regime. We zien de link niet direct, afgezien van het feit dat Aroma Di Amore al actief was toen de Berlijnse Muur nog niet in stukjes verkocht werd en dat de groep diy nog steeds hoog in het vaandel draagt. Na de compilaties is er nu zowaar een nieuwe plaat en wat blijkt? Elvis Peeters, Fred Angst en Lo Meulen kunnen het nog steeds. Den mix van donkere electro, rauwe gitaren en bijzonder sterke teksten is nog steeds even aanstekelijk. ‘Stront’, ‘Hoor Hoe Weent Mijn Ziel’ en ‘Nu We Allemaal Alleen Zijn’ behoren tot de onbetwiste uitschieters. Lekkerrr."
(mb), RifRaf #236, juni 2012, p.16

"Het moet gezegd: de band heeft nog niets aan urgentie en relevantie ingeboet. De nummers zijn nog steeds even veelzeggend als aangrijpend. 'Samizdat' klinkt bovendien nergens retro of anachronistisch. En dat is in tijden van muzikale recyclage al een behoorlijke prestatie op zich. De hoogtepunten (...) stapelen zich op en maken duidelijk dat Aroma di Amore met deze comeback meteen één van hun beste platen heeft afgeleverd."
(swat), Gonzo Circus 110, juli-augustus 2012, p. 66

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Aroma di Amore - Samizdat (07.2012)