Sweet sensations

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Hong Kong Dong
Label(s):Bambooboobs Records, PIAS Belgium
Label code:BB 001 - 900.A205.022
Releasedatum:07.05.2012
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Rock / Alternative
Taal:Engels

Track-info

1.Yoko oh no
2.Flowers
3.Sweet sensations
4.Romance in the afternoon
5.Thunder
6.The fear
7.Dirty
8.Berlin
9.I am the wind
10.Won't think 2ice
11.Remember amnesia
12.Forget

Perscommentaren

"Zwiieeng, aaaah, groool, broeeeem, flung: Hong Kong Dong bevalt van zijn eerste langspeler! Verbeeldingskracht en experimenteerdrift kleuren hun fantasievolle universum." (...) "In de geflipte wereld van Hong Kong Dong rijmt Prince met Devo en Liars met Matthew Dear. Songs hotsen en botsen tussen krolse elektronica, duistere ambient, knotsgekke pop, oosterse motiefjes, weerbarstige funk en verzengende noise." (****)
Tom Zonderman, De Standaard, p.C12 (12.05.2012)

"Hong Kong Dong injecteert hun langspeeldebuut met een stevige shot humor, zonder te overdrijven: 'Sweet Sensations' is bijwijlen kinderlijk maar nooit kinderachtig, een paar tekstflarden niet te na gesproken. De songs stuiteren blijmoedig alle kanten op: ADHD-elektronica en schrijnende rockgitaren smeken om aandacht ('Yoko Oh No!', 'Dirty'), terwijl eroverheen geschreeuwd ('The Fear'), gefluisterd ('Forget'), gezalfd ('Flowers') en gezongen wordt. Helemaal aan het einde toont het trio zich zelfs kwetsbaar, in het touchante 'Forget', en ook 'I Am the Wind' is een teer pareltje."
Christophe Verbiest, Humo#3741, p.167 (15.05.2012)

"Dat Hong Kong Dong een groep is om in het oog te houden wisten we dankzij de sterke liveprestaties al langer dan vandaag. Met deze debuutplaat bewijst de familie Zeebroek en gedeeltelijke aangang dat zij meer zijn dan enkel de kinderen van Kama. Op ‘Sweet Sensations’ komen ze namelijk bijzonder origineel uit de hoek met hun mix van pop, rock, electro, disco, funk en... Met opener/single ‘Yoko Oh No’ is de eerste indruk er meteen pal op en wanneer we merken dat we mee staan te zingen, zet de band ‘Flowers’ in, dat prompt tot beste nummer van de plaat wordt benoemd. Ook de volgende tien nummers weten onze belangstelling steeds te vergroten. Met de songs ‘Romance’, ‘Berlin’ of het bij wijlen aan Magnus herrinnerende ‘Dirty’ weten we het wel zeker: ‘Sweet Sensations’ is een te koesteren release van een band die nog lang niet aan z’n plafond zit. Laat Hong Kong Dong deze zomer niet links liggen!"
Johannes De Breuker, RifRaf #235, p.18 (mei 2012)

"Het maken van muziek en beeldende kunst is al vaker een goede combinatie gebleken. Het artwork van Sarah Yu Zeebroek (...) is al even fraai en absurdistisch als haar muziek. (...) De muziek bevat zeer verschillende elementen en stemmingen. Opvallend zijn de oosterse partijen, de funky riffs en de grote dosis humor (Yoko Oh No!)."
Willem Jongeneelen, OOR nr. 8, september 2012, p. 84

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Mensen op het verkeerde been zetten (05.2012)