Unison

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Aka Moon
Label(s):Cyprès
Label code:CYP0607
Releasedatum:29.03.2012
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Jazz
Taal:Instrumentaal

Info

De geschiedenis van Aka Moon is er één van ontelbare inspirerende ontmoetingen, talloze samenwerkingen, zestien albums, en passages langs de grootste jazzpodia ter wereld. Maar bovenal is Aka Moon het verhaal van een bijzondere vriendschap en aanstekelijke muzikale chemie. Om dit te vieren focust Aka Moon in 2012 op zijn kracht als jazz trio, met een nieuw album 'UNISON' en bijhorende concertreeks.
Als kers op de taart releast Cypres Records eind 2012 ook een feestelijkeCD-BOX, met daarin de heruitgaven van de albums die tussen 1992 en 2002 verschenen op het Carbon 7 label. Van 22 november tot 22 december 2012 blikt Aka Moon (& guests) één maand lang terug op hun rijk gevulde carrière in de Jazzstationte Brussel.

Track-info

1.Omax1 (Tokyo)
2.Michel is back
3.Stésté
4.Istanbul
5.Unison
6.For drummers only
7.Mirror
8.Fonès
9.East Berlin

Perscommentaren

"Zowat twintig jaar na het ontstaan van de groep en het uitbrengen van de eerste cd, trakteert Aka Moon ons op nieuw werk. Er gebeurde ondertussen heel wat. Na het trio-debuut gingen Fabrizio Cassol, Stéphane Galland en Michel Hatzigeorgiou de meest uiteenlopende en gevarieerde samenwerkingsverbonden aan die reikten van Afrika tot Azië via Cuba, telkens gevolgd door een cd. Daarnaast trokken ze ook elk afzonderlijk op pad. Na al dat vreemdgaan vonden de drie dat het tijd werd om terug te keren naar hun oorspronkelijke basisvorm, het trio. ‘Unison’ weerspiegelt de opgedane ervaringen en het verschil in leeftijd tegenover het debuut. Overdonderen met snelheid en technische vaardigheden hoeft niet meer. Alle aandacht gaat dan ook uit naar dieptegang en verbreding van de totaal eigen sound. Polyritmiek en gedurfde harmonieën blijven primeren. Dit is tenslotte de groep die ooit op toer ging met twaalf dj’s! De energie van de jonge wolven is gebleven maar wel gerichter. De muziek reikt daarbij nog steeds over de vakjesbeperkingen van jazz, rock en funk heen. Live op 19 april in Vooruit en op 26 april in Sint-Niklaas."
Georges Tonla Briquet, RifRaf #234, p.20 (april 2012)