Stuntman

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):'t Hof van Commerce
Label(s):Petrol (label)
Label code:0783141
Releasedatum:02.2012
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):hip-hop
Taal:Nederlands

Track-info

1.Stuntmann
2.Wupperbol
3.Nie normael
4.Kwik lik Pélé
5.Iderjin is goed
6.Voe de show
7.Kinders in bedde
8.Baes
9.Kletser in de biln
10.Trappet of
11.Gie teegn de wereld
12.Wolfizer

Perscommentaren

"Nummer vijf voor 't Hof van Commerce, Vlaanderens populairste hiphopband, klinkt lekker groovy en kitscherig." (...) "Na zeven jaar stilte is 't Hof van Commerce terug en het is alsof ze nooit weggeweest zijn." (***)
Peter Vantyghem, De Standaard, p.8 (25.02.2012)

"Grappig is 't Hof van Commerce wel vaker, en het aantal vondsten per vierkante centimeter papier ligt weer erg hoog: luister bijvoorbeeld naar het geweldige 'Voe de show' en 'Kletser ip de biln', twee tracks die ook bewijzen dat 4T4 als producer wél een topper is, en dat hij met de jaren alleen maar beter en fantastierijker wordt. Maar 't Hof 3.0 weet ook te ontroeren, en wel in 'Iderijn is goed', waarin Buyse en Kowlier bijkletsen aan de telefoon als twee oude, allebei gesettelde moatn. Tel daar een melancholiek, door een vocoder gejaagd refrein bij: toptrack! We hadden onze twijfels, maar na 'Stuntman' weten we dat 's lands beste hiphopcrew nog jaren meekan."
(nq), Humo 3730, p.165 (28.02.2012)

"Vijf jaar hebben ze op zich laten wachten, maar toch lijkt het alsof de heren van ’t Hof van Commerce nooit zijn weggeweest: het zegt evenveel over de status van de West-Vlaamse hiphopgroep als over de concurrentie in Belgisch hiphopland. Ook al rapt de groep in een vreemde taal (voor een geboren en getogen Brabander is het West-Vlaamse patois van ’t Hof nu eenmaal even onverstaanbaar als pakweg Chinees), toch hebben wij een zwak voor het drietal. Geen andere groep die de refreinen van ‘Stuntman’ en ‘Wupperbol’ uit hun mouw kan schudden zonder dat het resultaat overdreven belachelijk aandoet. Als vanouds smukt DJ 4T4 de tracks bovendien op met een veelzijdige waaier aan beats, gaande van old skool hiphop, over robot funk tot disco. Dat heet dan een terugkeer langs de grote poort."
(wd), RifRaf #233, p.24 (maart 2012)

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
'Waarom verduiken dat je West-Vlaming bent?' (25.02.2012)
't Hof Van Commerce na 7 jaar terug (24.02.2012)