Winther

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Winther
Label(s):Petrol (label)
Label code:0783143
Releasedatum:12.10.2012
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Rock / Alternative
Taal:Engels

Track-info

"De twaalf songs klitten samen als een boek en de sfeer is nadrukkelijk romantisch, waardoor de teksten en de muziek een dwingend geheel vormen. Vanuit een piano­basis worden de songs aangekleed met de viool en cello van de broers Lenski, plus een ritmesectie. Wouter Van Belle nam alles snel en analoog op, om geen krassen te maken op deze ziel die melancholisch mijmert over Annie of Rosy, het wachten op liefde en het verstrijken van de tijd. Winther zuigt je nadrukkelijk op in zijn gekwetste universum. Het debuut van het jaar. En meer." (****)
Peter Vantyghem, De Standaard, 20.10.2012, p.c20

"Er valt wat moois te ontdekken op 'Winther'. De bitterzoete indie sound dankt enerzijds veel aan de bezielde zang van Wolfram Ghesquire, anderzijds is er de viool van Buni Lenski (DAAU), die het geluid kruidt met vleugjes Balkan, folk en blues. Zo is er het aanstekelijke 'Lost At Sea', 'God In A Bar' had een song op de nieuwe dEUS kunnen zijn en 'Annie' rammelt als een Tom Waits-song. Indie is daarom misschien niet zo’n goede term om de muziek van Winther te klasseren. De sound is veel rijker dan een doorsnee gitaarbandje. Atypisch is ook dat een aantal songs moeiteloos de 5 minutengrens overschrijden zonder in gezeur te vervallen. Producer Wouter Van belle zegt dat het een groeiplaat is. Maar dan wel een waar de kwaliteiten snel en moeiteloos van te ontdekken zijn."
Oliver Willems, RifRaf #240, november 2012, p.26

"Winther is zonder enige twijfel een van de beste debuutalbums die ooit in België verschenen. Het werd live in de studio opgenomen en van een warme sound voorzien door producer Wouter Van Belle. Hij hoorde die fraaie hese stem met dat zachtaardige kraakje, die majestueuze viool van Buni Lenski (DAAU) en dat uitgelezen spel van die andere bandleden met ervaring bij Dez Mona, Sir Yes Sir, Stray Dogs en Jan Fabre en wist dat het goed zat."
Willem Jongeneelen, OOR nr. 12, december/januari 2012, p. 87

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Bal der debutanten (01.02.2012)