As it ever was

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Absynthe Minded
Label(s):AZ (Universal Music France), PIAS Belgium
Label code:B47.A007.020 - AM003
Releasedatum:14.05.2012
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Rock / Alternative
Taal:Engels

Track-info

1.Space
2.End of the line
3.As it ever was
4.How short a time
5.Fighting against time
6.Little rascal
7.Only skin deep
8.24-7
9.You will be mine
10.Picture in a frame
11.Crosses
12.Get around

Perscommentaren

"Absynthe Minded betast de tentakels van de pop zonder zijn identiteit te verliezen. Hun jazzy randje is er wat van afgeschraapt, in de plaats zet een rockgroove zich door. Er wordt gestoeid met schurende gitaren en synths, maar vooral: het gaat vooruit. Deze Absynthe Minded zoekt geen heil in smoky ballads." (****)
Tom Zonderman, De Standaard, p.D6 (10.05.2012)

"Wie de moeite doet om zich onder te dompelen in As It Ever Was, ontdekt opnieuw hoe blues, swing, jazz en gypsy-tunes moeiteloos het bed delen zolang de songs zélf onverwoestbaar klinken. De Gentse groep heeft na haar titelloze vierde worp opnieuw een superieure plaat afgeleverd, die bij elke nieuwe beluistering een nieuwe wereld zal openen. In een paar jaar tijd groeide Absynthe Minded uit van caféband tot een Belgische topspeler. Met deze plaat moet de band makkelijk een Europese topspeler kunnen worden." (****)
Gunter Van Assche, De Morgen, p.32 (11.05.2012)

"Een schot in de roos. Vooral omwille van 'Space' en de bijhorende promocampagne waarbij de video van de single enkel te zien was op een speciaal ontworpen website als het nummer ook te horen was op de radio. Maar er is meer dan die nummer-1 hit uit De Afrekening. ‘As It Ever Was’, de vijfde studio-worp van Absynthe Minded, is een album waarmee Bert Ostyn en co er in slagen radiovriendelijkheid te combineren met métier en een eigen kleur. Soms klinken de nummers wat gewoontjes maar op hun best is de groep als de songs ook een donker karakter hebben. In dat opzicht is het een goede zet dat ‘Little Rascal’, een nummer dat Ostyn schreef voor de soundtrack van ‘Turquaze’, ook present is op ‘As It Ever Was’. Al is er met een track die lonkt naar Tom Petty (‘Fighting Against Me’) niets mis natuurlijk. En Absynthe Minded is sowieso een band die er uit springt op de radio."
Bram Vermeersch, RifRaf #235, p.22 (mei 2012)

"De thema's die op 'As It Ever Was’ aan bod komen, zijn die uit de grote literatuur, op mensenmaat geschreven en getoonzet op een deuntje dat je kunt fluiten, meestal. Ostyn heeft het over hoop en wanhoop, over vluchten en hoe het hier en nu te overstijgen. Met kunst, met liefde en met drama. Zonder daarbij te specifiek te worden, want dat mag niet in een liedje." (***)
Jurgen Beckers, Humo #3741, p.166 (15.05.2012)

"Zonder dat men overigens een knieval richting de commercie maakt, wemelt het hier plots van de iets luchtigere liedjes, die het ook op de Nederlandse radio prima zouden doen. De viool, de flirts met folk, jazz en oosterse partijen - ze zijn er nog wel, maar toch beheersen pakkende akkoordenreeksen op gitaar en piano en zwierige melodielijnen van de nog altijd wat braaf recht vooruitzingende Ostyn dit album volledig. As It Ever Was gaat ook in Nederland het tij voor de groep definitief in positieve zin keren en ervoor zorgen dat het nooit meer was als toen."
Willem Jongeneelen, OOR 05, juni 2012, p. 82

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Tussen bier, wiet & pampers (23.06.2012)
Lekker in bed met blues, jazz, swing en gypsy-tunes (11.05.2012)
'Succes is essentieel' (10.05.2012)
'Ik wil een stém zijn' (08.05.2012)