Waterproof

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Mastercab
Label(s):Sonic Angel
Label code:SA10030
Releasedatum:18.11.2011
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Rock / Alternative
Taal:Engels

Track-info

1.It's up to us
2.June
3.Home
4.Harbor
5.Ten
6.One day
7.Concorde
8.Get me some
9.Out of bed
10.Awake
11.Skin
12.Simple

Perscommentaren

"Mastercab grossiert in sfeervolle popmuziek waar electronica, beats en gitaren elkaar perfect in evenwicht houden. Tel daar nog opvallend volwassen songmateriaal bij -'Home' was eerder al een hitje in De Afrekening - en je voelt meteen dat Vlaanderen er alweer een goeie band bij heeft. Te ontdekken."
Bart Steenhaut, De Morgen (12.11.2011)

"De muziek is nevelachtige pop, vol geraffineerde elektronica en lieflijke gitaarriffs, subtiel dooraderd met koperblazers en zweverige synths. Jacobs' zangpartijen twijfelen tussen romantische introspectie en lichte verontwaardiging, tussen verlangen en spijt. Tristesse primeert. In gedachten zie je de herfstbladeren over de groepsleden dwarrelen." (...) "Mastercabs herfstpop gaat weliswaar te leen bij Radiohead (Nieuwenhuis noemt hun Hail to the thief en In rainbows als grote inspiratiebronnen), haalt inspiratie bij PJ Harvey en bij Ladyhawk, maar zoekt ook naarstig naar een eigen smoeltje. Met succes. Het is een plaat met karakter die zich pas na een paar luisterbeurten helemaal blootgeeft." (***)
Sasha Van der Speeten, De Standaard, p.10 (19.11.2011)

"Mastercab, de speeltuin van StuBru-producer Elke Jacobs en haar maatje Stan Nieuwenhuis heeft een eerste full-album klaar. Na een ep in 2008 brachten ze op Sonic Angel - fans investeren in een project waarin ze geloven - al enkele goed ontvangen singles uit. Van die singles haalde enkel het fijne ‘Home’ deze ‘Waterproof’. Met ‘It’s Up To Us’ opent de plaat eerder weifelend, maar de sexiness van ‘June’ trekt ons al snel helemaal in het Mastercab-universum. De vocals en beats van Elke en Stan zorgen afwisselend voor een bezwerend (‘One Day’), ingetogen (‘Skin’) of uitgelaten resultaat (‘Get Me Some’). Leuke band, goeie plaat."
(rl), RifRaf #231, december 2011, p.20

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Bitterzoet medicijn tegen najaarsblues (19.11.2011)