Concert

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Daan
Label(s):PIAS Belgium
Label code:DO110 / 941.A278.033 / PIASB278CDDVD
Releasedatum:14.11.2011
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Pop / Rock
Taal:Engels

Info

CD+DVD, registratie van het live-concert in Flagey, Brussel in 2011.

Track-info

1.Brenner (Live at Flagey)
2.Exes (Live at Flagey)
3.A single thing (Live at Flagey)
4.The fool (Live at Flagey)
5.Ashtray (Live at Flagey)
6.Neverland (Live at Flagey)
7.Housewife (Live at Flagey)
8.A man needs a maid (Live at Flagey)
9.Bad boy bad girl (Live at Flagey)
10.Simple (Live at Flagey)
11.Icon (Live at Flagey)
12.Victory (Live at Flagey)
13.Drink & drive (Live at Flagey)
14.Gabriel (Live at Flagey)
15.Protocol (Live at Flagey)
16.The player (Live at Flagey)

Perscommentaren

(...) "een elegante live-cd en dvd. De cd biedt een mooie neerslag, maar nog waardevoller is de dvd. Het concert in Flagey is vaak erg claustrofobisch in beeld gebracht, waardoor je net niet op de huid zit van de drie muzikanten. Opmerkelijk ook is dat Daans absurde bindteksten zelfs na vijf keer grappig blijven. Als extra krijg je onder meer Kampai - Daan in Japan: een uiterst geestige reportage over Stuyvens Lost in Tokyo-ervaringen tijdens het Belgische Bierfestival. Zijn zorgvuldig gecultiveerde imago blijft daarbij netjes overeind: afwisselend kijk je naar de creatieve zonderling, de grommende macho, de anarchistische humorist. En wie had dit zien aankomen? 'Icon' blijkt ook in het land van de rijzende zon een instant classic." (****)
Gunter Van Assche, De Morgen, p.43 (10.12.2011)

(...) "soms zijn liveplaten warmer, beklijvender en zelfs perfectionistischer dan het studiowerk waar ze van erven. 'Roseland NYC Live' van Portishead is het typevoorbeeld, met 'Concert' sluit Daan nu aan bij die bescheiden traditie." (...) "voor elk hoogtepunt dat we hier vermelden, doen we er twee andere oneer aan. Neem nu 'Brenner', dat zo zachtjes aanzwelt dat de uitbarstingen je altijd bij verrassing nemen. Of 'A Single Thing', een gebroken liedje vol onderdrukte passie, over zijn oude dwangneurose ‘om liefdesgevoelens te sublimineren in een enthousiasme voor auto's en fietsen'. Het vergt trouwens lef om Neil Youngs 'A Man Needs a Maid' te coveren, maar hij komt ermee weg. En tijdens 'Protocol' staat er zowaar traanvocht in de groef.
Laat ook de bijgeleverde dvd niet onbekeken: daarop voorziet Stuyven zijn songs uitvoerig van duiding en ('Tijd voor een koekje!') relativerende onzin. ‘Concert’ is geen pleister, maar een volgestouwde EHBO-kist." (***1/2)
Frederick Vandromme, Humo (06.12.2011)

"Nadat Daan eerder zijn eigen songs uitkleedde in 'Simple', volgde een reeks concerten volgens diezelfde formule met Daan, vooral op piano, Isolde Lasoen op percussie en drums en cellist Jean François Assy. Eén van die optredens, in het Flagey gebouw, is nu vastgelegd op dvd en cd. De cd is zonder meer dik in orde, maar wij willen hier vooral een lans breken voor de dvd. Die is namelijk heel erg mooi. Al bij de openingstonen van 'Brenner' merk je het oog voor detail (de hakjes van Isolde Lasoen) de scherpe observaties van de blikken heen-en-weer tussen de muzikanten en de prima uitgebalanceerde mix van close-ups en panoramische beelden van de prachtige locatie - met een glansrol voor het imposante orgel. Reken daar de knappe muzikale vertalingen uit Daans oeuvre (tot en met zijn Dead Man Ray-periode), ontboezemingen van achter de piano en de leuke extra's (een nooit eerder vertoonde video bij 'Protocol', een blik achter de schermen van de repetities en de bevreemdende on the road docu 'Kampai' - een soort van Daan in Wonderland, met Japan als decor, inclusief poolparty in de Belgische ambassade en een quatre mains met Jef Neve). De timing zo vlak tegen kerst is wellicht geen toeval, maar wie een boon heeft voor Daan en/of voor concertdvd’s, zal zich de aankoop zeker niet beklagen: 'Concert' is een voltreffer."
(mc), RifRaf #231, p.21 (december 2011)