Herritage

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Ivan Paduart
Label(s):September Records
Label code:sept 5163
Distributeur:LC Music
Releasedatum:17.10.2011
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Jazz
Taal:Instrumentaal

Info

Met Philip Catherine (gitaar), Bert Joris (trompet), Toon Roos (sax), Ivan Paduart (piano), Philippe Aerts (contrabas), Hans Van Oosterhout (drums).

Track-info

1.Le voyage oubliƩ
2.H and C's dance
3.Song for Lucy
4.Thinking of you
5.No, maybe...!
6.Ups and downs
7.Beauty where it is
8.Third chance
9.Song from your father

Perscommentaren

"Ivan Paduart is een pianist van de lyrische school, met invloeden van Bill Evans en Fred Hersch en daarbovenop een klassiek-impressionistische inslag. De line-up van zijn nieuwe worp, Herritage is niet min, met naast Paduart ook powerkwintet Philip Catherine (gitaar), Bert Joris (trompet), Toon Roos (saxen), Philippe Aerts (bas) en Hans van Oosterhout (drums). Het is een ode aan de Belgische pianist Michel Herr geworden, ook al een man die kiest voor de klare lijn en de heldere melodie. We zouden dit een project van rustige vastheid willen noemen, als dat niet zo tsjevig zou klinken voor muzikanten van dit kaliber" (***)
Bart Cornand, Focus Knack, p. 47 (11.01.2012)

"Paduart verzamelde een leuke band rond zich om de soms speelse, soms lyrische composities van Herr te vertolken. Paduart zelf is een uitstekende pianist, en Philip Catherine (gitaar) en Bert Joris (trompet) komen het vuur wat oppoken. Leuke jazz van eigen bodem."
(pdb), Het Nieuwsblad, p.16 (10.12.2011)