Rainbow body

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Jozef Dumoulin Trio
Medewerkers:Trevor Dunn (contrabas), Eric Thielemans (drums), Jozef Dumoulin (toetsen)
Label(s):Bee Jazz
Label code:BEE 048
Releasedatum:27.10.2011
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):fusion, free & experimental jazz
Taal:Instrumentaal

Info

Jozef Dumoulin (toetsen), Trevor Dunn (bas), Eric Thielemans (drums)

Track-info

1.Mata
2.For the monsters under our beds
3.Fuga X
4.Mei
5.Shinji
6.The dragon warrior
7.Volkan
8.Somayeh
9.Sosuke
10.Birthday cake
11.Sachiko
12.Venkataraman
13.Asia (Aka Le Pivellina)

Perscommentaren

"Tussen jazz, pop en avant-garde ligt een ambigue wereld van electronic acoustics met improvisatie en uitgeschreven partituren als extreme ankerpunten. Een van de meest inventieve smaakmakers in het genre is toetsenist Jozef Dumoulin. Hij voelt zich zowel thuis in de eclectische constellaties van groepen als Magik Malik Orchestra en Octurn als in het vrijbuiterstrio Othin Spake. Twee jaar geleden verraste hij met zijn eigen groep Lidlboj. ‘Rainbow Body’ ligt in het verlengde hiervan maar is tegelijk ook anders. Door de bezetting in de eerste plaats. Deze keer gaat het om een trio en is er geen zang bij. Achter het drumstel opnieuw Eric Thielemans, soms scherp afgetekend en functioneel maar gelukkig regelmatig ook heel vindingrijk en boordevol fantasie. Bassist is niemand minder dan Trevor Dunn (Fantômas, Mr. Bungle). Hij zorgt afwisselend voor stuwende pulsaties en meer donkere inkleuringen. Dumoulin zelf haalt zijn hart op achter Fender Rhodes en knutselt volop feeërieke geluiden in elkaar aan de hand van zijn assortiment elektronica. Het eindresultaat klinkt verbazingwekkend rustig zij het wel met een paar onverwachte turbulenties. Niet te catalogeren maar wel uiterst fascinerend en bijwijlen onwezenlijk bedwelmend."
(gtb), RifRaf #231, p.18 (december 2011)

"Rainboy Body telt dertien tracks: negen van Dumoulin, de resterende vier van het trio. Het zijn stul voor stuk intelligent opgebouwde composities die voortbouwen op de fusion van de jaren zeventig. [] Maar één ding hebben alle tracks gemeen: ze fungeren als de ideale soundtrack bij een wereld in full motion."
(Patrick Auwelaert, Vlaanderen nr. 339 p. 64, 2012)

"Mooie kleine melodieën, swingende jazz, klankuitbarstingen, ingewikkelde drumpartijen, vrij rond dwarrelende orgellijnen op stevige basloopjes, het blijft elkaar opvolgen. Een afwisselende en consistente cd. Zodat de luisteraar na een klein uur alleen kan concluderen dat dit een vreselijk verkwikkende stortbui was."
(rm), Gonzo Circus 108, maart 2012, p. 70

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Jozef Dumoulin Trio (02.2012)