Blue coffeeRe-issue

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):El Fish
Label(s):HKM Records
Releasedatum:10.2011
Aanwezig in Muziekcentrumneen
Genre(s):blues
Taal:Engels

Info

Heruitgave van het eerste El Fish album uit 1996, verkrijgbaar op cd en op (blauwe) vinyl. Deze re-issue verschijnt naar aanleiding van het reünie-concert van El Fish op 1 oktober 2011 in de AB.

Track-info

1.Swing thing
2.Too late
3.Copydog
4.Octave jive
5.Your funeral and my trial
6.Phil's swing
7.Hikin' blues
8.Blue coffee
9.Hypin' woman
10.Lookin' for you
11.Sam Cigar

Perscommentaren

"Nogal een beetje de moeite, want Blue Coffee betekende meteen de internationale doorbraak van Belgiës belangrijkste bluesrockgroep. Niet veel later zouden ze het Europese continent veroveren zoals alleen een malle dwerg met een gek snorretje hen ooit eerder had voorgedaan, zouden ze Marokkaanse invloeden oppikken en Jean-Marie Aerts op hun weg vinden, en zouden ze zanger Filip Casteels inruilen voor – hij weer! – Roland Van Campenhout. Maar de roots van deze, euh, rootsgroep vind je dus terug op Blue Coffee: een koortsige bluestrip met in de hoofdrollen de funky gitaarlicks van Filip Casteels en de rauwe, roestige, raspende reutel van De bruyns mondharmonica." (***)
Vincent Byloo, Focus Knack, p.38 (21.09.2011)

"Tien jaar geleden werd de Belgische muziekscene twee keer na elkaar opgeschrokken. Er was de explosie van ‘Wisteria’, de vierde en baanbrekende cd van El Fish. Kort erna volgde de implosie: El Fish stopte er mee. Tien jaar later maakt iedereen de rekening. De groep zelf speelt nog eens op een vriendenfeestje en merkt dat het klikt. Gevolg: een eenmalig concert in de AB. Het publiek komt en masse af en trekt eenzelfde conclusie. Deze groep moet terug komen. Gerechtigheid na een decennium door de heren binnenkort terug te zien op alle (festival) podia? Een mooie zet is om de debuut-cd heruit te brengen met als bonus uittreksels van hun ander werk. En voor de verzamelaars is er een gelimiteerde uitgave op blauw vinyl. El Fish is terug en hoe!"
(gtb), RifRaf #230, p.18 (november 2011)

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
De chemie van echte topmuzikanten (03.10.2011)
Reissue van de week. El Fish - Blue Coffee (***) (21.09.2011)