Black Cassette

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Black Cassette
Label(s):V2 Records Benelux
Label code:VVNL22352
Releasedatum:12.09.2011
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Rock / Alternative
Taal:Engels

Track-info

1.7 Measures
2.Let me in
3.Presence
4.Necklace
5.Funny
6.Complicated
7.Oh my
8.Volkswagen Blues
9.Ask a question
10.Not ready yet
11.Family friend

Perscommentaren

"De liedjesschrijver Sjoerd Bruil stak tien jaar geleden de Moerdijk over om bij ons te flirten met Mauro Pawlowski, Tim Vanhamel en, in zijn nieuwe project Black Cassette, met Pascal Deweze. Op 'Black cassette' kan je niet om de Belgische invloeden heen ('7 measures' is een cool doorslagje van Millionaires ‘Body experience revue’, bijvoorbeeld) maar die referentiedrang stoort niet. Bruils sexy mix van blues, stonerrock, funkrock en donkere folk lijkt op het eerste gehoor de zoveelste tak aan de dEUS-boom, maar de man heeft veel potentieel. Laat hem groeien en wie weet." (***)
Sasha Van der Speeten, De Standaard (13.08.2011)

"[een] donkerromantische mix van blues, funk en folk. Wij vinden dat Black Cassette mooi aansluit bij de grote heropfrissing van oude muziekstijlen binnen de pop, met rauwe riffs, een warme analoge sound en songs met kop en staart. Voer voor kroegtijgers op jacht naar vrouwelijk schoon, die in hun auto cassetjes draaien van Nick Cave, Prince en Alan Lomax."
Tom Zonderman, De Standaard, p.c16 (10.09.2011)

"Black Cassette speelt - aangevuld met Elko Blijweert en Ben Younes - integraal in dienst van Mauro Pawlowski als die zich op een podium PAWLOWSKI noemt. Bruil speelt verder nog bij Tim Vanhamel, Broken Glass Heroes, The Crab Four en zo nu en dan als gast bij Dez Mona. Zo, hebt u dat allemaal? Van Black Cassette is zopas het titelloze debuut verschenen - u mag er zich een fijne mix van alle voorgaande namen bij voorstellen, afgerond met een licht romantische, zachte toets"
Jurgen Beckers, Humo #3705, p.160 (09.09.2011)

"Het debuut van Black Cassette is er één met een litteken: om deze plaat te bekostigen liet Sjoerd in naam van de wetenschap huid van zijn rug afschrapen. Gelukkig pikte V2 Records Sjoerd op voor hij zijn armen liet afzetten, we zouden hem namelijk niet meer kunnen missen. Partners in crime zijn Pascal Deweze (producer en bassist) en Jeroen Stevens (drums). Het resultaat is een relevante toevoeging aan het Belgische palmares. De muziek klinkt vertrouwd in de oren en de tapeklank is prima gecapteerd. Single ‘7 Measurese’ straalt die klasse uit die we ondertussen bijna verwachten van deze muzikanten. Poprock met een vleugje blues en gospel, catchy refreinen, strakke drums en rauwe zangpartijen. Niet te veel tierelantijntjes of overdubs. Op grootmoeders wijze, quoi. Hierbij een warme oproep aan radiostations en podia om Black Cassette in de armen te sluiten!"
Jana Poppelaars, RifRaf #228, p.16 (augustus 2011)

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
'Er zijn al genoeg cleane platen' (10.09.2011)
Black Cassette (06.09.2011)
Muzikant staat huid af om cd-opname te financieren (03.09.2011)
Een litteken in ruil voor deze plaat (08.2011)