For the beauty of confusion

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Geike
Label(s):GSB Music, Queen of Music
Label code:79002
Distributeur:Bertus
Releasedatum:13.10.2011
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Pop / Rock
Taal:Engels

Track-info

1.In gold
2.Icy
3.Rope dancer
4.Strange disorder
5.107 Windows
6.Unlock
7.Smile
8.Blinded
9.For the beauty of confusion
10.Night time 'round here
11.You don't have to
12.This page

Perscommentaren

"Een mooie, eigenzinnige, onvoorspelbare plaat"
Serge Simonart, Humo #3710, p.155 (11.10.2011)

"Geike Arnaert ontpopt zich met intimistische songcyclus" (...) "een zelfbewuste, diepgravende collectie sfeervolle elektropop" (...) "Drie jaar nadat ze Hooverphonic heeft verlaten, kruipt Geike Arnaert als een ontpopte vlinder uit haar cocon." (****)
Peter Vantyghem, De Standaard (15.10.2011)

"Oordeel niet op de hoekige eerste single 'Rope Dancer', want 'For the Beauty of Confusion' is een heel gevarieerde cd, die reikt van weemoed en melancholie tot bijna agressieve uitbundigheid. Hoe groot haar stembereik is, en hoe inventief haar frasering, hoor je vooral op die nummers waarin ze ook de backingvocals heeft ingezongen, in duet met zichzelf." (...) "Dit is geen foutloos meesterwerk, wel een volwassen plaat met internationaal potentieel (...)." (***)
Serge Simonart, Humo 3711, p. 168

(...) "waar Hooverphonic op zijn meest recente album de voorliefde voor Burt Bacharach en John Barry nog eens extra uitvent, is Geike een artieste die haar (electro)pop volkomen serieus neemt, als een echte 'queen of moods', zoals ze zich omschrijft in het inderdaad lekker ijzig klinkende Icy. Maar waar ijs is, is in Geike's geval ook vuur en het muzikale koudvuur dat ze [..] op de luisteraar afvuurt, is genoeg om de zinnen te schroeien."
Oene Kummer, OOR nr. 10, november 2011, p. 79

"Vorig jaar maakte Geike Arnaert een verrassend uitstapje onder de naam Dorleac, met dank aan Spinvis. Maar nu staat ze volledig op eigen benen, simpelweg als Geike. Verrassend genoeg zoekt ‘For The Beauty Of Confusion’ opnieuw iets meer toenadering tot de klassieke popsong, waardoor vergelijkingen met haar verleden bij Hooverphonic makkelijk de kop opsteken. Het trio ‘Blinded’, ‘For The Beaty Of Confusion’ en ‘Night Time Around Here’ lost wel de hoge verwachtingen in: leuke songs, Geike is goed bij stem en hier en daar kraakt een streepje elektronica. Maar het is ook met die elektronica dat het al eens misgaat. Bij opener ‘In Gold’ en ook single ‘Rope Dancer’ lijkt de elektronica een doel op zich, waardoor we achteraf amper iets van de song onthouden hebben."
(rl), RifRaf #230, november 2011

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
'Misschien kan ik nu tonen wie ik echt ben' (15.10.2011)
'Mijn droom was non worden' (12.10.2011)