My perception

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):The Black Box Revelation
Label(s):T for Tunes, PIAS Belgium
Label code:PIASB280CDX / 941.B280.022
Releasedatum:10.2011
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Rock / Alternative
Taal:Engels

Track-info

1.Madhouse
2.My perception
3.Rattle my heart
4.Bitter
5.Skin
6.White unicorns
7.Shadowman
8.New sun
9.Sealed with thorns
10.2 Young boys
11.Lonely hearts

Perscommentaren

"Die riffs echoën niet zelden ouwe Mississippi deltablues, maar eens door Jan Paternoster onder stroom gebracht doen ze ook onwillekeurig denken aan The Stones, The Stooges en The Kinks. De zompige backbeat en massieve mokerslagen waarmee drummer Dries Van Dijck die riffs afwisselend stut of net aan flarden mept, roepen dan weer herinneringen op aan de vroege jaren zeventig, toen hardrock nog geen scheldwoord was." (...) "Gelukkig knijpt Paternoster bijtijds een prachtsong als New Sun uit de bottleneck van zijn gitaar en gooit hij er bij wijze van afterthought nog Lonely Hearts tegenaan, een soort When I'm Sixty-Four op de melodie van Within You Without You . En natuurlijk - bijna vergeten! - staat ook wereldsingle Rattle My Heart op dit plaatje te blinken." (***)
Vincent Byloo, Focus Knack, p.34 (28.09.2011)

"De derde plaat van het Dilbeekse rockduo Black Box Revelation trapt af met een kopstoot. 'Madhouse' steunt op de minimalistische, lome drumgroove van Dries Van Dijck en koketteert gretig met de vlijmscherpe bluesgitaar en dito zang van Jan Paternoster." (...) "De sound is beter uitgebalanceerd dan op de vorige, superluide plaat Silver threats. Die dynamiek dankt het duo aan de producer Alain Johannes, een spilfiguur uit de posse rond Queens Of The Stone Age. Johannes haalt de schaduwrijke dreiging van The Velvet Underground naar boven in 'Rattle my heart' en bevrijdt de jongens van hun teugels in 'New sun' en in 'Lonely hearts', waar de psychedelische blues het roer van de rock-'n-roll overneemt."
Sasha Van der Speeten, De Standaard (30.09.2011)

"Wat je moet weten vooraleer je ‘My Perception’ door jouw geluidsinstallatie laat knallen? Dat je van je sokken zal geblazen worden. Voor de derde keer op rij, overigens. En voor de derde opeenvolgende keer doet Black Box Revelation het met dezelfde middelen: gitaar, drums en zang, zonder al te veel nutteloze kleinigheden toe te voegen. Even ruig als voorganger ‘Silver Threats’, dat wel, maar dan kleurrijker. Minder psychedelisch, eerder bulkend van de rauwe bluesriffs die Jan Paternoster als een losgeslagen machinegeweer op ons afvuurt. En de onstuimige – doch loeiharde – drumpartijen klinken meer doordacht en lonken naar stonerrock. ‘My Perception’ zoekt uitersten op: aan de ene kant een knaller als ‘Madhouse’, de lokroep naar een moshpit, en ergens diep verborgen bevindt zich de breekbaarheid van ‘Lonely Hearts’. Black Box Revelation trapt ‘My Perception’ vol euforie af, daar waar hevige gitaarnummers de bovenhand nemen, en sluipt vanaf dan op sluwe wijze naar het einde van de plaat. Zonder dat de band ons één seconde laat afdwalen. Dát is rock-‘n-roll, meneer."
Elmo Lê Van, RifRaf #229, p.13 (oktober 2011)

"Minder rauw en smerig, wel nog lekker zuigend. De intensiteit zit minder in het over de top jagen van de gitaar (al blinkt een aantal solo's opnieuw uit in inventiviteit) en meer in een gevoel dat vaker dan voorheen in de buurt komt van de oude Rolling Stones (Rattle My Heart) dan van The White Stripes. De jongemannen blijken, ook nadat ze zich wat meer in psychedelica, The Kinks en The Who verdiepten, uit het juiste hout gesneden voor songs waarbij minder buiten de lijntjes wordt gekleurd, (...)"
Willem Jongeneelen, OOR nr. 10, november 2011, p. 75

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
We zijn zelfbewust, niet arrogant (01.10.2011)
'We zouden allemaal meer drugs moeten nemen' (01.10.2011)
'We hebben gedineerd náást de Arctic Monkeys' (30.09.2011)