Feed 'em with a brick

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Channel Zero
Label(s):Roadrunner Records, CNR Music
Label code:22 23483-2
Releasedatum:06.2011
Aanwezig in Muziekcentrumneen
Genre(s):hardrock / metal / hardcore
Taal:Engels

Track-info

1.Hot summer
2.Guns of Navarone
3.Electric showdown
4.Freedom
5.In the city
6.Angel's blood
7.Side lines
8.Hammerhead
9.Capital pigs
10.Ammunition
11.War is hell
12.Ocean

Perscommentaren

"'Feed 'Em With a Brick' is meer classic hardrock dan Channel Zero ooit geweest is. En wie had verwacht dat ze met deze allerlaatste ultieme poging tot internationale doorbraak een paar commerciële toegevingen zouden inbouwen en wat zachter uit de hoek zouden komen, mag voor een eerste luisterbeurt de veiligheidsgordels vastsnoeren: dit is een loeiharde plaat." (...) "'Feed 'Em With a Brick' is een directe plaat. Of in vakjargon: een kopstoot. Albumtracks – de voorstoppers van de popmuziek – blijven albumtracks, hoogtepunten blijven hoogtepunten" (...) "Dat ze het live nog kunnen, hadden ze al bewezen, en nu is Channel Zero ook op plaat weer helemaal terug. Binnenkort ook op een steenweg in uw buurt?" (***1/2)
Jurgen Beckers, Humo (14.06.2011)

"Feed 'em With A Brick heet de nieuwe van Channel Zero, en hij klinkt inderdaad alsof het viertal tijdens de opnames dagelijks een portie havermout met baksteengruis kreeg voorgeschoteld. Als een uppercut knalt openingstrack en eerste single 'Hot Summer' tegen je oorschelp. Kort, krachtig, bouwend op een groove en met een donderende dubbele basdrum in het refrein. Fraai vormgegeven door producer Logan Mader (ex-Machine Head/Soulfly). Het is een niet mis te interpreteren sonische aanval, want ook het daaropvolgende 'Guns of Navarone' klinkt loodzwaar, kort en energiek. Biohazard lijkt nooit veraf." (...) "Feed 'em With a Brick toont wel vaker thrashinvloeden, maar vergeet tegelijk ook de trouwe fan niet. Slotnummer 'Ocean' en vooral het hypnotiserende 'Sidelines' uiten zich als old school Channel Zero-songs. Waarbij Franky lang, mooi en hoog uithaalt en het nummer gedragen wordt door een kanjer van een gitaarriff en stuiterende drumpatronen. Unsafe en Black Fuel zijn dus nog niet vergeten."
Wim Wilri, De Morgen, p.26 (09.05.2011)

(...) "een uitstekend geproduceerde, oerdegelijke metalplaat. De logge gitaren, de strakke ritmesectie en de donderende brul van frontman Franky DSVD refereren aan de allerbeste metal van de jaren 1990 (denk: Machinehead, Biohazard en Sepultura)." (***)
Sasha Vander Speeten, De Standaard, p.24 (18.06.2011)

"Feed' em With A Brick is de eerste plaat sinds veertien jaar en zit meteen als een warme jas. Er is niets veranderd aan de aanpak; de metal blijft lekker vet, de Pantera-referenties liggen er nog steeds dik bovenop en de Belgen vliegen tekstueel weer regelmatig heerlijk uit de bocht (...) De status quo van Channel Zero is geruststellend. Soms is stilstand juist vooruitgang."
Tijs Heesterbeek, OOR 7, augustus 2011, p. 85

"Zijn het postduiven? Neen, het zijn gitzwarte raven omhuld door complete desolaatheid die ons heilspellende post brengen: ‘Feed ‘Em With A Brick’, de nieuwste plaat van ons eigenste Channel Zero. Vijftien jaar na ‘Black Fuel’ mag u zich opnieuw aan een fabuleuze metalplaat verwachten, verzopen in agressieve screams (Franky DSVD, merci verdomme), episch gedonder en geniale vleugen classic metal. Hard, snoeihard! ‘Feed ‘Em With A Brick’ is geen zielige poging tot herbeleving van de gloriedagen, het is een modern pronkstuk van vier landheren wiens aders nog steeds met speed zijn vervuild. De plaat is absoluut, of net niet natuurlijk, to avoid when driving: u zal oerend hard gaan op melodieuze hardrock (‘In The City’), agressief geblaat (‘Hammerhead’, ‘Capitol Pigs’...) en het ruggengraat verbrijzelende epische slotstuk ‘Ocean’ (dit noemen ze dan kippenvelmetaal). Channel Zero toont fijntjes aan dat een comeback niet altijd zielig hoeft te zijn."
(jvw), RifRaf #227, juli 2011, p.14

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Channel Zero - Feed 'Em With A Brick (08.2011)
Channel Zero - Feed 'Em With A Brick (14.06.2011)
Channel Zero concurreert met eigen geschiedenis op nieuw album (09.05.2011)