Dancing with the sound hobbyist

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Zita Swoon Group
Label(s):eigen beheer
Label code:ZSGDWTSH 800
Distributeur:PIAS Belgium
Releasedatum:18.04.2011
Aanwezig in Muziekcentrumja
Taal:Instrumentaal

Info

Hoofdzakelijk instrumentaal album met muziek die Zita Swoon Group schreef voor dansgezelschap Rosas. N.a.v. Record Store Day op 16 april 2011 verscheen dit album ook op vinyl, een uitgave van Music Mania in Gent en Tune Up in Antwerpen.

Track-info

1.Improvisation on Jungle swing
2.Fm 56 B
3.Jungle swing
4.Girls go catwalk
5.Disco heads
6.Slow mechanics
7.Maridadi
8.Square joints
9.Hoboken hop
10.Some go up, some go down
11.Eb bas

Perscommentaren

(...) "zonder dans of Carlens' bezwerende zang, blijven de lichtjes latingeïnspireerde soundscapes stevig overeind. De gedetailleerde, maar temperamentvolle aanpak van medeschrijvers Bart Van Lierde, Aarich Jespers en Joris Caluwaerts is daar niet vreemd aan. Na de soundtrack van Sunrise (1997) en Plage Tattoo/Circumstances (2000) heeft Zita Swoon excuseer: Zita Swoon Group er op die manier weer een voltreffer bij."
Gunther Van Assche, De Morgen, p.49 (30.04.2011)

"Met dit project is ook de koerswijziging ingezet die Zita Swoon naar aanleiding van z'n 15-jarige bestaan aankondigde. Stef Kamil Carlens benadrukte dat ze nu meer als collectief willen gaan werken. Ze gaan zich meer toeleggen op projecten in combinatie met dans, theater of ensembles uit de experimentele muziek. Doordat Zita Swoon Group meer als collectief naar voren treedt, komen de composities meer van andere groepsleden dan Carlens zelf. Het eclectische geluid, soms ingetogen, soms furieus blijft een herkenbare Zita Swoonstempel dragen. Dus hoef je niet zo nodig de dansvoorstelling erbij om van deze plaat te kunnen genieten."
(ow), RifRaf #226, p.18 (juni 2011)

"Zita Swoon Group levert een verrassende cd af die enkel door de zin voor experiment met vorige albums vergeleken kan worden. Soms heel minimaal, soms explosief, maar altijd interessant. De groep boort heel wat verschillende stijlen aan, zonder dat het resultaat rommelig of onsamenhangend overkomt. (...) Laten we hopen dat de Zita Swoon Group nog heel wat meer van dit soort verrassingen voor ons in petto heeft. Deze cd is er alvast een om te koesteren."
Silke Denissen, OOR 06, juni 2011, p. 93