Run back to the safety of the town

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Benny Zen & the Syphilis Madmen
Label(s):Kinky Star
Label code:KS 064
Releasedatum:04.2011
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Rock / Alternative
Taal:Engels

Track-info

1.Run back to the safety of the town
2.Let the sunshine in your heart
3.Got a lot of horseshit left
4.We don't want your disco show around
5.Outsider convention
6.Isabel
7.Lift your load (Run your mile)
8.Become a freethinker today
9.It takes time
10.I don't mind his black submarine
11.Maybe the day has come to speak louder
12.An aeroplane might knock you out
13.Objects that float
14.Be my friend

Perscommentaren

"'Run Back to the Safety of the Town' [is] bijna volledig opgetrokken uit songs die zowel afzonderlijk als in groepsverband hun mannetje staan. In de zeven dagen dat 'Run Back' nu in onze cd-speler zit, vochten verschillende favorieten naar een speciale plaats in hart en hoofd, zonder elkaar naar de achtergrond te verdringen. De opener en titeltrack bijvoorbeeld ('That great confusion's gone / It did not even say goodbye'); of de brutale plattelandsboogie 'Let the Sunshine in Your Heart' ; het hitsige 'Isabel' ; 'Become a Freethinker Today' ('Forget boundaries, I live in Belgium'); het dromerige, van meesterlijk efficiënte backings voorziene 'Objects That Float' ; of 'Outsider Convention' : 'Welcome to the outsider convention, step inside' - Heerlijk Helder Houben. We gaan stoppen voor we ze allemaal hebben opgenoemd." (***1/2)
Jurgen Beckers, Humo (12.04.2011)

"Toen we laatst Benny Zen and the Syphilis Madmen live bezig zagen, werden we er nog eens aan herinnerd hoe straf Peter Houben wel niet is als songwriter. En heus alleen niet in de absurde hoek, Houben zet ook vreemde, maar bloedmooie poëzie op papier. Die mix van prettige gestoorde madness en ontroerende, pure songsmederij hoor je op Run Back To The Safety Of The Town niet alleen in tekst, maar ook in de al even knap uitgedokterde muziek waarin echo’s opduiken van Zappa en Pixies tot Wilco. Pop zoals ie moet zijn: snel toegankelijk, maar met laagjes,
weerhaken en hoekjes af die een lange houdbaarheidsdatum lijken te garanderen." (***1/2)
Christof Rutten, Het Belang Van Limburg, p. 38 (14.05.2011)

"Peter Houben huisvestte zich een kleine twintig jaar geleden op het desolate landschap Belgische alternatieve rock geheten en besloot er niet meer weg te gaan. Onder pseudoniemen als Ultracowboy, Nemo en Mitsoobishy Jackson (met Mauro Pawlowski en Pascal Deweze) timmerde Houben aan zijn weg naar handvol roem. Twee jaar geleden verraste hij ons met ‘UFO Conspiracy Believer’ , een uiterst charmant debuut over hyena’s, lesbiennes en truckers dat hij uitbracht onder de naam Benny Zen. Samen met zijn zieke kompanen trakteert hij ons nu op ‘Run Back To The Safety Of Town’. Er is veel aan de productie gesleuteld, we hebben minder de neiging om aan lofipop en Pavement te denken. Benny Zen ontpopt zich tot een americana-singer-songwriter met veel gevoel voor absurdisme en sarcasme. ‘Run Back To The Safety Of Town’ is iets minder kleurrijk dan zijn voorganger, maar een flink pak consistenter. Ga zelf onze favoriete bard gadeslaan op 10 april in de Kinky Star of in het voorprogramma van Kurt Vile."
(dm), RifRaf #224, april 2011, p.22

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
"Het jeukt niet meer zo hard" (26.04.2011)