Paint the town rad

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):The Galacticos
Label(s):eigen beheer
Label code:001
Distributeur:PIAS Belgium
Releasedatum:02.2011
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Rock / Alternative
Taal:Engels

Track-info

1.Sunny side up
2.Summertime
3.Aunt Mary
4.Bob's gun
5.Pie on ears
6.Hangman
7.Bazooka flavoured popsicles
8.Dance
9.The man
10.Xerox generation
11.Tiny Tim

Perscommentaren

"Een vrolijk pompend pophart met daaromheen laagjes die zich slechts met enige volharding laten pellen" (...) "Of 'Paint the town rad' een blijvertje is, moet nog blijken, maar zeker weten dat we er op zijn minst naar zullen grijpen als de ninetiesnostalgie weer komt aankloppen. 'Bazooka Flavoured Popsicles' is gewoon Fountains Of Wayne met mineurakkoorden, 'Sunny Side Up' heeft veel van Blur in hun joligste periode, 'Summertime' vangt aan met een ontregeld Shellac-gitaartje, in 'Pie on Ears' wordt nog eens moddervet naar Pavement geknipoogd" (***)
(fvd), Humo #3676, p.163 (15.02.2011)

"Het eerste full album dat het Hasseltse wild The Galacticos volgende week in de rekken mikt, verdient een waarschuwing. Hadden ze u en ons op ep Phone Home verrast met vrolijke, Weezerachtige pop, dan blazen ze ons nu omver met gevarieerde, maar immer potige, naar Fugazi neigende gitaarrock."
Karel Degraeve, Focus Knack, p.26 (09.02.2011)

"Weinig Limburgse exportproducten zijn zo opwindend als The Galacticos. De driekoppige formatie pakt uit met strakke riffs en catchy singles op hun debuutplaat 'Paint the town rad'."
Jan Herregods, Metro, p.15 (15.02.2011)

"Dit is nog maar de eerste plaat van The Galacticos, en toch zijn de bandleden er ondertussen al in geslaagd om een leemte in de Belgische popmuziek op te vullen. Geen band die immers zo geschift plezant is als The Galacticos." (...) "Toch is 'Paint The Town Rad' meer dan een rondje om ter plezantst. 'Dance' en 'Tiny Tim' beperken zich immers niet tot eenvoudig meezingbare sixtiespop en behouden toch een geschifte Galacticos-touch. Opdracht volbracht, heet dat dan."
(rl), RifRaf #223, p.17 (maart 2011)