The game

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Das Pop
Label(s):EMI Music Belgium
Label code:5099909775626
Releasedatum:08.04.2011
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Rock / Alternative
Taal:Engels

Track-info

1.The game
2.Skip the rope
3.Flowers in the dirt
4.Girl wolf
5.Fair weather friends
6.Wronging the rights
7.I me mine
8.The thunder
9.Gold
10.A kiss is not a crime
11.Yesterday

Perscommentaren

"Elke muziekliefhebber met een beetje muzikale bagage gaat bij deze cd geheid sterretjes zien. Het beluisteren van The game is als een flipperkast: elk nummer botst in je hoofd heen en weer tussen talloze voorbeelden uit het verleden. Wij dachten aan zowel Billy Joel, E.L.O., Joe Jackson, UK als Michael Jackson en Abba. En dan hebben we het nog niet over die fraaie croonerballad gehad. Gelukkig: dit zijn geen doorslagjes, Das Pop pakt, ondanks alle invloeden, vooral uit met fijn, 'eigen' materiaal."
Hans-Maarten Post, Het Nieuwsblad, p.13 (09.04.2011)

"Alles mag en alles kan op de nieuwe Das Pop: 'The Game' is een speelse plaat voor zowel kitschnichten als meerwaardezoekers." (...) "The Game is daardoor een speelse, bij momenten zelfs uitbundige plaat geworden. Ze klinkt in ieder geval alsof Bent en co zich in de studio hebben uitgeleefd als kinderen in een snoepwinkel" (...) "Dat merk je aan het weelderige palet van invloeden uit de jaren 70 en 80 dat op The Game doorklinkt: beetje ELO, veel ABBA, maar ook Randy Newman en Billy Joel. Aan de permissieve productie en gedurfde arrangementen die vol guilty pleasures zitten: de sax in Yesterday , de wel héél erg naar Can You Feel It van The Jacksons knipogende ritmesectie in Wronging The Rights of de minstens even grote verwantschap tussen Fair Weather Friends en Shout To The Top van The Style Council." (...) "Akkoord, deze vierde worp ontbeert misschien de muzikale rechtlijnigheid van hun vorige, maar voor elke kitschnicht die bij The Game gilt van genot, zal er ook een muzikale fijnproever goedkeurend over zijn sikje strijken." (***)
Vincent Byloo, Focus Knack, p.36 (13.04.2011)

"Opnieuw horen we een hecht bandje, puur en goudeerlijk, zoals ze ook gewoon met z'n vieren in de oefenruimte of op een podium kunnen klinken. Zonder al te veel computers of toeters en bellen. (...) Het titelnummer wordt gedragen door een geniaal hypnotiserend gitaarloopje van Reinhard Vanbergen en de zwaar aangezette koortjes hebben (als grap?) wel degelijk iets van wijlen Freddy Mercury en de zijnen. (...) Meer pop kan Das Pop niet worden."
Willem Jongeneelen, OOR 06, juni 2011, p. 75

"Slagen Bent Van Looy en co er opnieuw in de groepsnaam alle eer aan te doen? Yep. ‘The Game’, de vierde plaat van Das Pop (het resultaat van werkzaamheden in Stockholm en New York) is opnieuw een schot in de roos in de categorie pure pop. Sommige titels worden geleend van The Beatles, Queen en Paul McCartney. En Yeasayer lijkt qua sound de inspiratiebron voor het titelnummer maar de plaat heeft vooral een hoog seventies- popgehalte. Een (glijmiddel)sax mocht niet ontbreken in ‘Yesterday’; ‘Flowers In The Dirt’ is vintage Bowie; en ‘Girl Wolf’ is de perfectie combinatie van pop en glamrock. Frisse lenteplaat met een nostalgisch kantje."
Bram Vermeersch, RifRaf #224, april 2011, p.22

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
'Das Pop is voor ons geen hobby' (06.04.2011)
'Jezelf een outcast voelen: dat gaat nooit meer over' (06.04.2011)