Un coeur comme le mien

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Axelle Red
Label(s):Naïve
Label code:NV823111
Distributeur:EMI Music Belgium
Releasedatum:04.04.2011
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):chanson, Pop / Rock
Taal:Frans

Track-info

1.La claque
2.Le grand départ
3.La liberté c'est quoi
4.Présidente
5.Entre nous
6.Mille regrets
7.Elle est tout pour lui
8.L'amour, la mer et la mort
9.Dans les bras des hommes
10.Un coeur comme le mien
11.Le mur
12.Une maison dans le secret
13.Melocoton

Perscommentaren

"Country, blues en folk beheersen de cd, waarop echo's van Springsteen en Fleetwood Mac weerklinken. Al blijft het Axelle-gen niet weg te schrobben. De songs zijn weliswaar niet pianogedreven, en strijkers vullen niet langer elke hoek en kier. Maar in de taal van Molière haalt ze de oude band met Frankrijk opnieuw nauwer aan" (...) "Voor haar muzikale metamorfose trommelde ze Robbie Williams' songschrijver Guy Chambers op, net als de bevriende chansonniers Christophe Miossec en Stephan Eicher, met wie ze het treurige 'L'amour, la mer et le mort' opnam. Nog meer namedropping? Mark Plati, bekend van David Bowie, The Cure en Hooverphonic, zat achter de knoppen, terwijl haar nieuwe huurmuzikanten hun sporen verdienden bij Bob Dylan, Suzanne Vega of Peter Gabriel. Zij zorgen ervoor dat une nouvelle Axelle est arrivée." (***)
Gunter Van Assche, De Morgen, p.48 (02.04.2011)

"Verrassend ook hoe de zangeres hier wil werken met folk en country, maar daar een heel eigen interpretatie aan geeft. De stem zit heel ver naar voor gemixt, de gitaren spuien nevels en de drums ritselen, zodat een soort atmosferisch geheel ontstaat, met veel nagalm. Soms ruikt het sterk naar het werk van Daniel Lanois." (...) "Zoals zo vaak creëert Red uit haar voorbeelden een heel eigen stijl, die nog persoonlijker wordt doordat ze nu weer in het Frans zingt. Ze verrijkt het chanson met een interessant stilistisch palet, goede teksten, en stuwt zichzelf voort op een avontuurlijk pad. Niet alles lukt even goed, maar haar muziek leeft en haar zoektocht is eigenzinnig." (***)
Peter Vantyghem, De Standaard, p.12 (02.04.2011)

"Le nouveau Axelle Red est arrivé" (...) "L'Amour, La Mer et La Mort , geïnspireerd op de traditional Banks Of Ohio en ingezongen met Eicher, is een van de hoogtepunten, samen met Elle Est Tout Pour Lui (met Bob Dylans gitarist Stu Kimball en Suzanne Vega's Gerry Leonard in een glansrol) en Le Mur (eindelijk nog eens een ingetogen, simpele lovesong)." (***)
Karel Degraeve, Focus Knack, p. 36 (06.04.2011)

"Wij houden wel van de ontspannen, rockende sfeer, die fijne nummers en die open klank. En op het eind schuift ze in een paar liedjes toch weer wat richting chanson. Mooi."
Hans-Maarten Post, Het Nieuwsblad, p.15 (02.04.2011)

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
'Thuis ben ik veel beter dan op het podium' (16.04.2011)
'Ik heb de antwoorden gevonden' (02.04.2011)
Lady in Harmony (30.03.2011)
Axelle Red wordt groep (04.02.2011)