Damascus

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Radical slave
Label(s):Prova Records, Radical Slave Recordings
Label code:RS 0710-CD01
Releasedatum:10.2010
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Rock / Alternative
Taal:Engels

Track-info

1.Right
2.Blissed out blues
3.Before we got rich
4.Devil in a box
5.My thoughts / Your body
6.Make u like make me
7.Proto man
8.Damascus

Perscommentaren

"Geen plaatje waarmee wordt gemikt op de Afrekening, geen warme klanken of gezelligheid maar acht strepen bijtend kille noiserock, ingespeeld met voorbedachten rade maar zonder nazorg - tweede takes ten strengste verboden." (***)
Jurgen Beckers, Humo #3661, p.167 (02.11.2010)

"Als Radical Slave smijten ze zich op no wave, een vergeten genre dat eind jaren ‘70, begin jaren ‘80 de New Yorkse underground in lichterlaaie zette en zo het pad effende voor generaties noiserockers (Sonic Youth iemand?). De plaat, die live in de AB werd opgenomen, is gelukkig meer dan zomaar een hommage, het is een broeierig, duister hol waaruit zoveel energie, dissonantie en rauwheid spat dat je een sterk gestel nodig hebt om er heelhuids door te komen. Slaag krijgen
dus. En heerlijk dat we dat vinden, in dit geval."
(eb), RifRaf #220, p.22 (november 2010)

"Samen met de gitarist van dEUS en de ex-drummer van Bedtime For Bonzo baseert [Dirk Swartenbroekx] zich op de no wave die rond 1980 vanuit New York het kunstzinnige deel van de wereld verbaasde. De liefde voor die muziek leidt nu tot logge experimentele stukken die nog het meeste weg hebben van noisy jams. Met sterk gitaarspel, weinig strak drumwerk en afwijkende geluiden vanonder de knoppendoos van Swartenbroekx, als ook die geen gitaar rond de nek heeft hangen." (...) "Als een nummer lichtjes op een song begint te lijken, dan is er voor een iets breder publiek ook iets te halen, maar groot zal dit experimentele clubje nooit worden. Dat is ook helemaal niet de bedoeling."
Willem Jongeneelen, Oor#12, p.83 (december 2010)