Grandchildren of the revolution

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Broken glass heroes
Label(s):Loud Tongues
Label code:LT006, 791.A001.020
Distributeur:PIAS Belgium
Releasedatum:20.09.2010
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Rock / Alternative, Pop / Rock
Taal:Engels

Track-info

1.Baby don't worry
2.Poor little rich girl
3.L.U.V.
4.Let's not fall apart
5.Oh my love
6.Billboards
7.I don't need a woman
8.Delphonic
9.It won't be much longer
10.Winter of love
11.As I walk
12.U becomes U
13.I don't deserve this feeling
14.These grounds
E1.Wild, wild life

Perscommentaren

"Qua retrogevoel doet 'Grandchildren of the Revolution' denken aan The Last Shadow Puppets van Arctic Monkey Alex Turner en Rascal Miles Kane. Meestal hoor je meteen waar de mosterd gehaald werd, waarbij The Beach Boys oververtegenwoordigd zijn" (...) "soms moet je na lang nadenken het antwoord schuldig blijven, maar nooit is het originele idee zo mager dat het een persiflage wordt." (...) "hidden track 'Wild, Wild Life', dat tweeënhalve minuut nadat het officiële gedeelte is afgesloten laat horen dat een half idee van Deweze-Vanhamel meer waard is dan een heel idee van vele anderen. Laten we hopen dat het niet de laatste keer is geweest dat ze samen in de studio hebben gezeten." (***)
Jurgen Beckers, Humo (21.09.2010)

"Opvallend in een groot aantal songs is de sterke gelijkenis met The Beach Boys. De bandleden schamen zich daar niet voor; dat was de opdracht en in koortjes- en refreintjes bedenken zijn ze verdomd sterk. We mogen dit in Vlaanderen bijzonder goed ontvangen album dus ook zien als een tribute aan de periode dat The Beatles en Brian Wilson de ene klassieker na de andere schreven en dwepen met een beetje country en rockabilly ook mocht. Slechts één keer vliegt de band bewust luidruchtig uit de bocht, maar verder is dit vooral een heerlijke popplaat, goed voor een glimlach van oor tot oor."
Willem Jongeneelen, Oor, p.73 (november 2010)

"Welkom in het universum van Broken Glass Heroes! Waar een zachte bries door een zonovergoten landschap blaast, de geest van Big Star bezit heeft genomen van de inwoners, de radio nonstop Neil Young, Bob Dylan en The Beatles draait en drugs enkel leuke gevolgen hebben."
Joris Vanden Broeck, RifRaf #219, p.14 (oktober 2010)

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Broken Glass Heroes - Grandchildren of the revolution (11.2010)
'We moesten als de sixties klinken' (30.09.2010)
Broken Glass Heroes - Grandchildren of the revolution (21.09.2010)