Koningin Elisabethwedstrijd voor viool 2009

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Lorenzo Gatto, Orchestre de Chambre de Wallonie, Nationaal Orkest van België
Dirigent(en):Paul Goodwin, Gilbert Varga
Label(s):Internationale Muziekwedstrijd Koningin Elisabeth van België
Label code:QEC 209
Releasedatum:2009
Aanwezig in Muziekcentrumja
Plaatsingsnummer:001919
Genre(s):21ste eeuw / hedendaags, 20ste eeuw, romantiek

Track-info

Koningin Elisabethwedstrijd voor viool 2009: keuze uit de 5 eerste laureaten o.a.

Paganini Nicolò: Concerto nr. 1 in D vertolkt door Lorenzo Gatto

Perscommentaren

Elisabeth-wedstrijd
Violin 2009. Orchestre Royal de Chambre de Wallonie o.l.v. Paul Goodwin en Nationaal Orkest van België o.l.v. Gilbert Varga
Fans van de Elisabethwedstrijd kunnen zich dit jaar verheugen op niet minder dan vier cd's. Het accent ligt op de concerti en sonates die de zes finalisten speelden tijdens de finale. Behalve het Tsjaikovskiconcerto door de winnaar Ray Chen, hoor je het eerste concerto van Sjostakovitsj door Ilian Gârnet en het eerste concerto van Paganini door Lorenzo Gatto.
Kim Suyoen, die ondanks haar wat teleurstellende prestatie in de finale toch vierde werd, krijgt eerherstel met het vierde Mozartconcerto dat ze tijdens de halve finale speelde. Wat het plichtwerk van Cho Eun-Hwa betreft, werd niet toevallig gekozen voor de energierijke en pittige uitvoering door de Rus Nikita Borisoglebsky.
Rekening houdend met de slopende en wat ondankbare omstandigheden, klinken zowel het Nationaal Orkest van België als het Orchestre Royal de Chambre de Wallonie geëngageerd. De opname zelf klinkt dan weer iets te mat. In de concerti wordt de aandacht te veel gevestigd op de solist. Je krijgt bovendien soms de indruk dat de orkestmuzikanten allemaal op één rij zitten. (Elise Simoens, De Standaard, 13-14/06/2009)

Verwante items in de databank

Organisaties:Internationale Muziekwedstrijd Koningin Elisabeth van België (prijzen & wedstrijden)