Wagner - Nystroem - De Boeck

Type:album
Formaat:CD
Componist(en):August de Boeck, Richard Wagner, Gösta Nystroem
Uitvoerder(s):Jozef De Beenhouwer, Nina Stemme
Label(s):Phaedra
Label code:DDD 92040
Distributeur:Codaex
Releasedatum:01.10.2004
Aanwezig in Muziekcentrumja
Plaatsingsnummer:000772
Genre(s):romantiek

Info

De Zweedse Nina Stemme is ongetwijfeld één van de grootste sopranen van het ogenblik. Zij zingt op de grootste podia ter wereld en zal samen met Placido Domingo en onder leiding van Antonio Pappano aan het hoofd van het Orkest van de Covent Garden een complete opname maken van de Wagner-opera Tristan und Isolde einde 2004. In 2005 vertolkt zij de rol van Isolde in Bayreuth.
Haar CD-debuut waarop alle zangliefhebbers in Europa en de Verenigde Staten zitten te wachten, maakt zij met deze Phaedra cd : liederen van Wagner, Nystroem en August de Boeck. De laatste twee componisten zijn weinig bekend bij het grote publiek. De vijf romantische Wesendonckliederen daarentegen staan op het repertoire van elke grote Wagnersopraan. De Zweed Nystroem en de Vlaming De Boeck werden niet zomaar bij elkaar geplaatst. Beiden componeren in een laat-romantische, impressionistische stijl.
De pianist op deze cd is de onvolprezen Jozef de Beenhouwer, Schumann-Prijs van de Stad Zwickau, liedbegeleider op het beroemde Koningin Elisabethconcours in Brussel, professor aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium in Antwerpen en directeur van de vermaarde Middagconcerten in het Museum voor Schone Kunsten in Brussel. Bij CPO verscheen zijn integrale opname van de pianomuziek van Clara Schumann. Voor Phaedra realiseerde hij reeds een tiental cd’s.
Door de hulp en de steun van de Zweedse Giresta Kyrka Foundation werden beide uitvoerders in de gelegenheid gesteld het programma van deze cd integraal en met zeer groot succes uit te voeren in het Zweedse Uppsala.

Track-info

Wagner Richard: Fünf Gedichte von Mathilde Wesendonck
Nystroem Gösta: Songs by the sea
De Boeck August: 7 Mélodies

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Nina Stemme (2004)