César Franck - Louis James Alfred Lefébure-Wély

Type:album
Formaat:CD
Componist(en):César Franck, Louis James Alfred Lefébure-Wély
Uitvoerder(s):Joris Verdin, Vlaams Radiokoor (VRK)
Dirigent(en):Johan Duijck
Label(s):Maestro Music Productions
Label code:027
Releasedatum:2002
Aanwezig in Muziekcentrumja
Plaatsingsnummer:000039
Genre(s):romantiek

Info

Centraal op deze nieuwe Klara cd is Joris Verdin, Festivalster 2002. Hij bepeelt drie sublieme orgels van de Franse orgelbouwer Aristide Cavaille-Coll, één in Saint-Brieuc in Frankrijk en twee kleinere orgels in België, m.n. het orgel in de kerk van Saint-Maximin in Gesves en het orgel van de Jezuïetenkerk in Heverlee. Deze cd is dan ook een onderhuids eerbetoon aan het genie van Frankrijks grootste orgelbouwer.
Naast Francks Pièces Posthumes voor orgel bevat deze cd ook een selectie uit zijn religieuze motetten vertolkt door het Vlaams Radio Koor o.l.v. Johan Duijck. Een wereldpremiere is dat. Ook de "Meditaciones religiosas" van Lefébure-Wély verschenen nooit eerder op cd.

Track-info

Franck César: 1-9. Motets & Pièces Posthumes
Lefébure-Wély Louis James Alfred: 10-19. Meditaciones religiosas

Perscommentaren

"Het ensemble klinkt prachtig sonoor. Zeer te spreken ben ik vooral over de aanpak van de Antwerpse organist Joris Verdin die met zijn virtuositeit soms lekker aan de haal gaat. Dit is een mooie uitgave van onze zuiderburen!" (Jan Anton Brouwer)

Luister, april 2003

"Beaucoup de charme mélodique, voire lyrique, et de réelle beauté, guère de surprises harmoniques, mais un flux d'une pure aisance: une musique charmentée, délicatement équilibrée, stimulant le coeur et l'esprit, tout simplement ravis, avec une insigne décence. Le Vlaams Radio Koor lui apporte engagement et naturel: un entreprise de séduction réussie. Verdin accompagne avec panache.." (Michel Roubinet)
Diapason, juni 2003, p. 90

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Franck
Cesar Franck
Organisaties:Klara (radiozender)