All this dancin' around

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Triggerfinger
Label(s):Excelsior Recordings
Label code:EXCEL96248
Releasedatum:15.11.2010
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Rock / Alternative
Taal:Engels

Track-info

1.All this dancin' around
2.Let it ride
3.Love lost in love
4.I'm coming for you
5.All night long
6.Feed me
7.Cherry
8.My baby's got a gun
9.Without a sound
10.Tuxedo
11.It hasn't gone away

Perscommentaren

"Triggerfinger is vóór alles een beestige livegroep - een beestige festivalgroep, zouden we zelfs durven te zeggen." (...) "Ook op hun derde zetten Ruben Block en co een luid en potig rockgeluid neer dat tot diep in de onderbroek nazindert – ze slagen er zelfs in om een ballad als All Night Long, géén cover van Lionel Richie, overstuurd te laten klinken. Hevige stonerrock en hitsige fun-'n-roll dus met soms opspattende metaalgensters"
Vincent Byloo, Focus Knack, p.36 (10.11.2010)

"Energieke, door vuige gitaren aangedreven, op stevige doch nooit van finesse gespeende drums gestutte, en met een groovy bas doorweven songs zijn altijd al het handelswerk van Triggerfinger geweest, en op 'All This Dancin' Around' klinken ze straffer dan ooit. Daar zit de productie van Greg Gordon vast voor iets tussen, maar de hoofdoorzaak is nog eenvoudiger: het zijn gewoon hun beste songs. Van de titeltrack, die de plaat opent, spat het geil eraf; tegen energieshots als 'Let It Ride' en 'Tuxedo' kan geen Red Bull op; en Triggerfinger wordt nog beter als ze de voet een millimeter of twee van het gaspedaal halen." (***)
Christophe Verbiest, Humo#3663, p. 166 (16.11.2010)

"Zelfs al ben je van Triggerfinger redelijk wat gewoon, het is even slikken wanneer de derde langspeler van het trio voor het eerst weerklinkt. Het valt immers niet vaak voor dat een band zichzelf in zijn eigen genre naar huis speelt." (...) "Zelfs in nummers die niet louter uit overrompeld gitaargeweld opgebouwd zijn, zoals het kippenvel veroorzakende 'All Night Long' of het elektrisch geladen 'Love Lost In Love', blijft een intensiteit aanwezig die in te weinig rockplaten te vinden is." (...) "'All This Dancin' Around' is een huzarenstukje, een rock-’n-rollplaat pur sang, maar dan eentje die diep gaat. Om te koesteren!"
Joris Vanden Broeck, RifRaf #220, p.13 (november 2010)

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Triggerfinger - All This Dancin' Around (16.11.2010)
Triggerfinger - All This Dancin' Around (10.11.2010)