Antwerps Testament

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Tourist LeMC
Label(s):Eigen makelij
Releasedatum:23.12.2010
Aanwezig in Muziekcentrumneen
Genre(s):hip-hop
Taal:Nederlands

Perscommentaren

"Melancholische beats, melodieuze rhymes: Tourist LeMC is evenveel volkszanger als hiphopper. Met het hart op de tong en de roots in 'Snuivenberg'." (...) "Tourist LeMC heeft zijn deel van de ellende wel gezien. Het sijpelt door in de droefgeestige klanken op zijn cd, maar niet in de teksten - die klinken verrassend strijdvaardig. Het is de gouden combinatie die 'Antwerps testament', nu heruitgebracht bij Nederlands bekendste hiphoplabel Topnotch, zo verslavend maakt" (***)
Maarten Byttebier, De Standaard, 21.09.2013, p.7

"Wie dacht dat alle Vlaamse rap tegenwoordig enkel en alleen nog uit negenduust Gent kwam, mag zijn mening herzien: met Tourist heeft Antwerpen een nieuwe emcee om trots op te zijn. En het lijkt er geen te zijn als die andere dertien uit een dozijn: Tourist lijkt ons een sympathieke, rustige mens die, eerder dan van zichzelf en zijn ego, vooral van zijn thuisstad houdt. Dat merk je uiteraard op door zijn accent, maar ook door zijn eerbetoon aan den Antwaarp op De Bosuil en zélfs door de manier waarop zijn eigen zang vaak richting die van de stadschansonnier Wannes Van De Velde gaat. Tourist laat zich niet leiden door de ongeschreven wetten van de Vlaamse hiphop, maar doet zijn eigen ding en dat siert hem. Veel rappers hebben wij bijvoorbeeld nog niet zien samenwerken met de mannen van Katastroof. En bovendien: prima productie, een aangename zangstem én meer dan voldoende uitstapjes richting reggae. Dertien nummers telt dit debuut en niet één keer hebben wij naar de skip-knop gegrepen. Dat zegt genoeg."
(fj), RifRaf #223, p.18 (maart 2011)

"Belgen: grof wild op de transfermarkten blijkbaar. Nu de halve nationale ploeg in Engeland sjot, doet ook de Antwerpse rapper Tourist een bescheiden hazardke door bij Top Notch te tekenen, het absolute toplabel uit de Nederlandse hiphop-eredivisie, waar ook onder andere Opgezwolle en Opposites vertoeven. Zonder meer knap gedaan, Johannes. Enigszins
jammer dat we voor nieuw werk nog even zullen moeten kin kloppen, want deze (uitstekende) ‘Antwerps Testament’ is een heruitgave-in-het-net van de gelijknamige plaat uit 2010. Op twee nieuwe nummers na dan; een remix van ‘Klein Gebedje’ met Sticks, die zijn beste Mart Smeets neerpoot, en ‘Visa Paspor’ met Typhoon. Uiteraard vind je hier ook de gekende, sterke nummers terug als ‘Liefde Liefde’, ‘Als Ge Wilt Vrijen’ en ‘Mijn Stad’ waarmee Faes de halve finales van Humo’s Rock Rally bereikte. Dat een Rundskop-Limburger als (kh) weinig binding heeft met vingerdik Aantwaarps, hoeft werkelijk niemand er van te weerhouden deze oprechte, wel geproduceerde, boeiend verhalende plaat volledig te absorberen."
(kh), RifRaf #249, oktober 2013, p.23

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
De stem van 't stad (21.09.2013)
Hiphop op slippers (27.08.2013)