Selected songs from cassettes 2005-2009

Type:album
Formaat:Vinyl LP
Uitvoerder(s):Ignatz
Label(s):KRAAK
Label code:K064
Releasedatum:10.11.2010
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):free folk & underground

Info

Deze LP verzamelt het beste van de tapes op Bennifer Editions, Goaty Tapes, Scumbag Relations, Imvated, Dreamtime Taped Sounds en New Age Tapes, plus een nooit eerder uitgegeven nummer uit de Ignatz III demo's.

Track-info

A1.The last night
A2.That was my belief
A3.Troubled needs
A4.Rise while you fall
B1.The blue & windless dusk
B2.And something modern
B3.Atlantic woman
B4.Slumber with great peace

Perscommentaren

(...) "een verrassend sterke plaat. Opener 'The Last Night' ligt nog vrij dicht tegen de staccato echoblues zoals we die kennen van Ignatz' reguliere releases, maar algemeen zitten de nummers op 'Selected songs...' een beetje minder dichtgebetonneerd. Zowel muzikaal als emotioneel blijft er hier en daar een beetje ademruimte. 'That was my belief' is een naar Ignatz-normen zelfs bijna-huppelend instrumentaaltje. Dolletjes! Dichter bij de Ignatz zoals wij -die de hele cassettestroom niet hebben kunnen bijhouden- 'm kennen: 'Atlantic Woman', ofte hoe The Velvet Underground hadden geklonken als niet Andy Warhol maar Jandek aan de knoppen had gezeten bij Die Met De Banaan. Afsluiter 'Slumber with great peace' is zowaar een ballade. Maar dan wel een ballade van de toegeknepen strot, zoals 'Lieber Honig' van Neu! er ook één is. Wij hielden het alvast nauwelijks droog."
(sb), Gonzo Circus, p.72-73 (maart 2011)

"Intussen heeft Ignatz dan wel drie lp's vol experimentele oerfolk en psychedelische ruis uitgebracht, zijn strafste materiaal stond tot vandaag op tapes. Slimme zet dan ook van Kraak om een selectie te maken uit al dat obscure materiaal op labels als Imvated, Bennifer en Bread And Animals. We horen scheefgeslagen akkoorden en dronken vocals, afgewerkt als vanouds met een goede lading tape hiss. De A-kant van de plaat is misschien wel de strafste, met de zwaar bewerkte rateltrack 'Rose While You Fall' en het straffe onuitgegeven 'Troubled Needs'. Kant B is kalmer, breekbaarder, met als hoogtepunt de vage echo’s van vroege Wooden Wand in fluistertrack 'Slumber With Great Peace'. Een straffe bloemlezing van een van onze interessantste Ondergrondbelgen, kortom."
(ts), RifRaf #221, p.16 (12.2010)

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Ignatz - Selected Songs From Cassettes 2005-2009 (03.2011)
Ignatz - Selected Songs From Cassettes 2002-2009 (02.2011)