Hairglow

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Hairglow
Label(s):Monotone
Label code:Mono-Tone 001
Distributeur:Rough Trade Belgium
Releasedatum:04.09.2009
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Pop / Rock
Taal:Engels

Track-info

1.Twelve
2.We should've known better
3.You're the one
4.Is it love
5.Let it go
6.The way up
7.A12
8.Amnesia
9.I do love you
10.One night stand

Perscommentaren

"Twelve, The Way Up en single Let It Go: stuk voor stuk zijn ze behept met een refrein dat zich willens nillens door uw schedeldak boort en voor minstens een paar dagen op uw grijze massa parasiteert."
Vincent Byloo, Focus Knack, p.30 (26.08.2009)

"Alex Calliers gevoel voor timing voor dit hobbyproject is perfect: in de jaren tachtig duiken net nu hippe Britse vogels als La Roux er ook mee spelen. Opener Twelve is een zalige knipoog naar de vroege Thomas Dolby en in de negen tracks die daarop volgen, moesten wij onder meer aan New Order, Pet Shop Boys en Gary Numan denken."
Hans-Maarten Post, Het Nieuwsblad, p.16 (05.09.2009)

"Na het vertrek van Geike stortte Alex Callier zich op zijn synthesizers. Een periode waarin hij flirtte met camp, rotzooide met kitsch, maar uiteindelijk zijn liefde verklaarde aan synthpop, soms verhuld in een ietwat janetterig kostuum. Een schijfje dat voortdurend dwarrelt tussen Pet Shop Boys en Erasure zonder zich echt te outen. Zoals het fraaie ‘We Should Know Better’. Verder tellen we met ’You’re The One’ een opgenaaid deuntje, hevig fladderend tussen zweverigheid en fijn geriedel. Maar steeds met de nodige popfeel. Dan nog de single ‘Let It Go’. Melancholische poppret of cru gezegd, elementaire janettendisco. Niet slecht, maar ons prijsbeest blijft het superbe ’A12’. Meesterlijk vervaardigde popsong die de melancholie ten top drijft. Op ’Amnesia’ knipoogt Callier subtiel naar poppy electronica, terwijl de man uit Sint-Niklaas tijdens ‘I Do Love You’ dus die kitsch weer opzoekt. Met het new wavy ‘One Night Stand’ volgt er nog het creepy relaas van een avondje uit. Tevens het eindpunt van dit zeer glimmend debuutplaatje. Heeft deze keer overigens niets met brillantine te maken."
(kc), RifRaf #208, september 2009, p.24

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Callier Seul - Hairglow (26.08.2009)