Hinterland

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):An Pierlé & White Velvet
Label(s):Helicopter Records
Label code:945.A211.022 / PIASR 211 CDX
Releasedatum:18.10.2010
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Rock / Alternative
Taal:Engels

Track-info

1.Little by little
2.Where did it come from?
3.Hide & seek
4.Broke my bones
5.Jungle
6.Lonely one and only
7.Fort Jerome
8.Everything is new again
9.Wakey wakey
10.Mean reds

Perscommentaren

"Er staan een paar geweldig catchy liedjes op Hinterland" (...) "Twee keer spelen Pierlé en haar partner Koen Gisen hier met de verwachtingen van de mainstream, zonder daarvan de platte truken over te nemen. Ze geven bekende formules een frisse ziel en een beetje weerhaakjes. De acht andere songs zijn allemaal interessant als oefeningen om popmuziek boeiend te maken." (...) "Pierlé speelt een heerlijk spel met haar stem, die zowel meisjesachtig kan verleiden als sfinksachtig lijkt te gebieden. Ook de harmoniezang wekt de aandacht. Het ontbreekt deze cd alleszins niet aan variatie en zeker de eerste helft staat op hoog niveau. Deze plaat leert ons dat Pierlé en Gisen absoluut moeten blijven inzetten op de spanning tussen verleidelijke pop en tegendraadse blues."
Peter Vantyghem, De Standaard, p.5 (16.10.2010)

"Het Lewis Carroll-sprookje wordt hier verder uitgediept, de instrumentatie is ferventer, vuriger, geraffineerder ook, de piano zomogelijk nog meer naar de achtergrond geschoven, opgesmukt met heerlijk wiegende oeoeoe-koortjes." (...) "Pierlé's stembereik verlegt hierbij nieuwe grenzen - zelf legt ze de schuld bij haar toenmalige zwangerschap. Wat ondermeer resulteert in de mooie, nooit genoeg geëxploreerde, lage regionen van haar stem, zoals in het onverwoestbare 'Little By Little' of 'Everything Is New Again'. Nergens verrassend, maar overtreft weer overal zichzelf."
(mlv), RifRaf #219, p.18 (oktober 2010)

"White Velvet begeleidt de zangeres in vrolijke popliedjes" (...) "De stem van Pierlé is wederom de kers op de taart. Ze komt in nummers als 'Where did it come from?' en 'Broke my bones' akelig dicht in de buurt van Kate Bush en weet zo vocaal gezien te overtuigen."
Justin Doornekamp, Oor, p.83 (november 2010)

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
An Pierlé & White Velvet - Hinterland (11.2010)
An Pierlé & White Velvet - Hinterland (10.2010)